Οι στόχοι και τα οράματα του Χεϊντάρ Αλίγιεφ μέσα από τις σελίδες της βιογραφίας του

Δείτε το ρεπορτάζ του Star

Οι στόχοι και τα οράματα του Χεϊντάρ Αλίγιεφ μέσα από τις σελίδες της βιογραφίας του

​Η δημιουργική πορεία του, πρώην ηγέτη του Αζερμπαϊτζάν, Χεϊντάρ Αλίγιεφ, οι στόχοι και τα οράματά του, οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε και τα επιτεύγματα που άφησε πίσω του, περιγράφονται στο βιβλίο «Χεϊντάρ Αλίγιεφ: ο ηγέτης και η εποχή του». Η παρουσίαση έγινε χθες Τετάρτη, σε μια κατάμεστη αίθουσα.

«Σε πολλές χώρες το βιβλίο αυτό περιλαμβάνεται στη σειρά «Ζωή σπουδαίων ανθρώπων» και ο Χεϊντάρ Αλίγιεφ ήταν πράγματι μια σπουδαία προσωπικότητα» ανέφερε ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, Rahman Mustafayev.

«Η παρουσία σας σήμερα είναι μία ένδειξη του υψηλού επιπέδου φιλίας μεταξύ των δύο λαών. Φιλία που αυτή τη στιγμή τη χαρακτηρίζει το υψηλό επίπεδο μεταξύ των δυο χωρών» τόνισε ο Υπουργός Νεολαίας -Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν, Azad Rahimov.

Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία συνδέεται με στενή φιλία με την πρώτη κυρία του Αζερμπαϊτζάν Μεχριμπάν Αλίεβα, και συνεργάζονται στενά ως Πρέσβεις Καλής Θελήσεως της Unesco στο πλαίσιο των προγραμμάτων του οργανισμού, μίλησε για τους στενούς δεσμούς φιλίας των δυο χωρών.

«Τόσο τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν όσο και την ίδια τους θεωρώ σπουδαίους φίλους της Ελλάδας με τους οποίους μοιραζόμαστε το όραμα για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, ενός κόσμου ειρήνης, εκπαίδευσης, πολιτισμού και αλληλεγγύης» υπογράμμισε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco, Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Το βιβλίο είναι μια βιογραφία του πρώην ηγέτη του Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος «έβαλε τη σφραγίδα του» σε δύσκολες περιόδους που πέρασε η χώρα του. Οι ομιλητές, Έλληνες και ξένοι, μίλησαν για τις ηγετικές αρετές του πολιτικού Χεϊντάρ Αλίγιεφ, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως πνεύμα δημιουργικό, διορατικό και συναινετικό.

«Ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα που έπαιξε ρόλο στην ιστορία του Αζερμπαϊτζάν. Είναι αυτός που έθεσε τα γερά θεμέλια της ανεξαρτησίας, της ενότητας και της οικονομικής ανάπτυξης» είπε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Αζερμπαϊτζάν- Ελλάδας, Hadi Rodjabli.

Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε 38 γλώσσες. Η εκδήλωση έκλεισε με αζέρικη μουσική, εκτελεσμένη από μουσικούς του Ωδείου Αθηνών, το οποίο συνεργάζεται με το Ωδείο του Μπακού.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top