ΜΟΝΟ στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά: Κλείνει ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα, λόγω συνταξιοδότησης

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΥΦΑ

Θεωρούμε πως κάποια πράγματα είναι αδύνατον να συμβούν, αλλά τελικά στην Ελλάδα όλα είναι πιθανά.

Ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα που βρίσκεται στις Βάσσες της Φιγαλείας και είναι ένας από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους της αρχαιότητας έχει κλείσει για το κοινό, επειδή ο τελευταίος αρχαιοφύλακας συνταξιοδοτήθηκε.

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, κάνει λόγο για μια «εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη» αναφερόμενη στο «"κλείσιμο" του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα, λόγω έλλειψης προσωπικού».

Πρόκειται για γεγονός που «ήρθε δυστυχώς να επιβεβαιώσει μέχρι κεραίας την επισήμανση της ΠΕΥΦΑ, η οποία εδώ και χρόνια έχει σε όλους τους τόνους προσπαθήσει να καταδείξει το πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να βρει ανταπόκριση από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία».

«Τώρα», σημειώνεται, «αφού μετά τη συνταξιοδότηση και του τελευταίου αρχαιοφύλακα, ο χώρος ουσιαστικά έκλεισε για το κοινό, με συνέπειες, τόσο για το ίδιο το ΥΠΠΟΑ, όσο και για την τοπική κοινωνία, η οποία έχει ήδη εκφράσει μέσω των φορέων της την έντονη αντίδρασή της, αλλά κύρια δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στην ��σφάλεια του Μνημείου που βρίσκεται πλέον σε άμεσο κίνδυνο», αναφέρει η Ένωση.

Ταυτόχρονα, η ΠΕΥΦΑ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, να καταλάβει το ζήτημα ασφάλειας που έχει δημιουργηθεί και να δώσει, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, λύση με μόνιμο φυλακτικό προσωπικό, είτε μέσω της κινητικότητας, είτε, ακόμη καλύτερα, μέσω νέων προσλήψεων στον τομέα φύλαξης και πληροφόρησης».

«Μέχρι τότε», λένε οι αρχαιοφύλακες, «να προχωρήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας σε άμεση πρόσληψη εποχικού προσωπικού, για να καλύψει τις ανάγκες φύλαξης του Επικούριου Απόλλωνα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top