«Έσβησε» ο συγγραφέας Ζ. Παπαδημητρίου- Δείτε ποια ήταν η τελευταία του επιθυμία

Έχασε την μάχη με τον καρκίνο

«Έσβησε» ο συγγραφέας Ζ. Παπαδημητρίου- Δείτε ποια ήταν η τελευταία του επιθυμία
Ο πανεπιστημιακός και συγγραφέας Ζήσης Παπαδημητρίου το πρωί της Πέμπτης (01/10) έχασε την μάχη με τον καρκίνο και σύμφωνα με την σύζυγό του, Κριστιάνε, επιθυμία του ήταν να καεί και η στάχτη του να μεταφερθεί στη Φρανκφούρτη.

Ηταν ομότιμος καθηγητής του τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και γνωστός στο πανελλήνιο για τις κοινωνικοπολιτικές απόψεις του, τις εκπαιδευτικές παρεμβάσεις του σε παγκόσμιο επίπεδο και το μεγάλο συγγραφικό έργο του. Ο εκλιπών είχε γεννηθεί το 1939 στους Γόννους, σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Βερολίνου και του Αμβούργου και υπήρξε ερευνητής για 12 χρόνια στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άφησε πλούσιο συγγραφικό έργο, τόσο στα ελληνικά, όσο και στα γερμανικά και τα αγγλικά, ενώ μεταφράσεις έργων του κυκλοφόρησαν, επίσης, στα ιταλικά και τα ιαπωνικά. Ανάμεσα τους «Ο ευρωπαϊκός ρατσισμός εισαγωγή στο φυλετικό μίσος, ιστορική, κοινωνιολογική και πολιτική μελέτη», «Μεταμοντέρνα αδιέξοδα», «Στον αστερισμό της αβεβαιότητας», «Να εμποδίσουμε την καταστροφή. Μανιφέστο για μία Ευρώπη της Ισότητας» και άλλα.


Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top