«Σταγόνες Αναπνοής»: Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ υποβρύχια χορευτική παράσταση στο Σούνιο!

Από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου

Μία ξεχωριστή υποβρύχια χορευτική παράσταση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στον κόσμο, στην παραλία του Σουνίου.

Δύο χορογράφοι, η Αποστολία Παπαδαμάκη από την Ελλάδα και η Sophie Bulbulyan από τη Γαλλία, σε συνεργασία με τη Λία Χαράκη από την Κύπρο και μια ομάδα καλλιτεχνών από 12 συνεργαζόμενες χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ελβετία, Ισπανία, Κύπρος, Λίβανος, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σουηδία), θα παρουσιάσουν την παράσταση με τίτλο «Σταγόνες Αναπνοής» (Drops of Breath).

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Οι «Σταγόνες της Αναπνοής» είναι μέρος του έργου «Η υποβρύχια καρδιά της Μεσογείου», το οποίο είναι ένα πολυμορφικό έργο με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Δημιουργικής Ευρώπης, και του προγράμματος Horizon 2020 για την περίοδο Ιανουαρίου 2015 – Φεβρουαρίου 2016.

Οι παραστάσεις, που θα πραγματοποιηθούν στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου, σε βάθος 6 μέτρα, μπροστά από το ξενοδοχείο Grecotel Cape Sounion, κάτω από τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα, απευθύνονται σε τρεις «τύπους» θεατών: Σε υποβρύχιο κοινό (40 ανά παράσταση), που θα έχουν πλήρη καταδυτικό εξοπλισμό και πιστοποίηση, σε κοινό (40 ανά παράσταση) από την επιφάνεια της θάλασσας με μάσκα και βατραχοπέδιλα και σε θεατές (περίπου 100) στην ακτή, που θα απολαύσουν το θέαμα μέσω γιγαντο-οθόνης, στο γρασίδι σε αναπαυτικά μαξιλάρια και με θέα το Ναό του Ποσειδώνα.

Στόχος της πολυσυλλεκτικής ομάδας υποβρύχιων χορευτών (14 στον αριθμό, μεταξύ των οποίων και τρεις χορευτές με αναπηρία) είναι η μεταφορά ισχυρών ανθρωπιστικών, κοινωνικών και περιβαλλοντολογικών μηνυμάτων. Οι τρεις παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σ' ένα υποθαλάσσιο «αμφιθέατρο» - σκηνικό του Γιώργου Γεωργίου, ενώ οι 14 επαγγελματίες χορευτές, μεταξύ αυτών και τρεις χορευτές με αναπηρία από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο, θα ερμηνεύσουν μια υποθαλάσσια χορογραφία υπό την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Τρύφωνα Κουτσουρέλη.

Οι χορευτές που συμμετέχουν είναι οι:Τάσος Παπ��πάνος, Thierry Maboang, Αντώνης Στρούζας, Χριστίνα Πατσάλη, Ελένη Διαμαντή, Δήμητρα Σβίγγου, Ειρήνη Κουρούβανη, Δήμητρα Αντωνάκη, Souad Daoudi, Michée Quenum, Jules Bulbulyan, Νεφέλη Μποσκοΐτη, Βασίλης Βασιλείου, Αριστοτέλης Μαρινόπουλος.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top