«Σπάστε ένα πιάτο για την Ελλάδα»: Ισπανοί και Σουηδοί ζωγράφισαν ένα τοίχο για εμάς

Με αυτόν το street art πίνακα μας εκφράζουν τη συμπαράστασή τους

«Σπάστε ένα πιάτο για την Ελλάδα»: Ισπανοί και Σουηδοί ζωγράφισαν ένα τοίχο για εμάς
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς καθιερώθηκε το σπάσιμο των πιάτων στα Ελληνικά γλέντια; Όπως αναφέρει στο site της η ισπανική street art ομάδα Escif, «Οι ιστορικοί δεν συμφωνούν για την προέλευση της ελληνικής παράδοσης του σπασίματος των πιάτων. Η εκδοχή που μας αρέσει εμάς όμως λέει ότι οι αρχαίοι Έλληνες έσπαγαν πιάτα στα μαρμάρινα πατώματα των σπιτιών τους για να ξορκίσουν τα διαβολικά πνεύματα με τον χτύπο των σπασμένων σερβίτσιων».
κτυκτυ.jpg
Με αφορμή αυτήν την ερμηνεία, ο Αλεχάντρο, μέλος της ομάδας Escif Street Against, σε συνεργασία με τη Σουηδική Street Art Osterlen, «έσπασαν πιάτα» στη περιοχή Tommarp της Σουηδίας για να ξορκίσουν τα κακά πνεύματα από την Ελλάδα.
Για εκείνους «το να σπας ένα πιάτο για την Ελλάδα είναι μια πράξη ψυχομαγείας, ώστε να αποκρούσεις τα διαβολικά πνεύματα από την Ελλάδα. Ελπίζουμε να δουλέψει», καταλήγοντας στο ότι πρόκειται για μια καλλιτεχνική πράξη αλληλεγγύης αναφωνώντας: «Ώπα»!
θικυθ.jpg
τκιτθκ.jpg
Ο street art πίνακας που βλέπετε στις φωτογραφίες, ονομάζεται Romper un plato por Grecia / To break a plate for Greece (δηλαδή, Σπάστε ένα πιάτο για την Ελλάδα).
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top