ΦΩΤΟ: Συγκινημένος ο Μίκης Θεοδωράκης σε εκδήλωση για τα ενενήντα του χρόνια!

Διοργανώθηκε από την ΚΕ του ΚΚΕ στο Θέατρο Πέτρας

ΦΩΤΟ: Συγκινημένος ο Μίκης Θεοδωράκης σε εκδήλωση για τα ενενήντα του χρόνια!

Ξεχωριστή ήταν η χθεσινή βραδιά (03/06) για τον Μίκη Θεοδωράκη αλλά και για όσους βρέθηκαν στο θέατρο Πέτρας.

2305718.jpg
(Ο κ. Μίκης Θεοδωράκης με τον Δημήτρη Κουτσούμπα)

Η ΚΕ του ΚΚΕ αποφάσισε να τιμήσει τα ενενήντα χρόνια του μεγάλου δημιουργού και έτσι διοργάνωσε την συγκεκριμένη εκδήλωση προς τιμήν του.

«Τα πιο δυνατά και όμορφα χρόνια μου ήταν μέσα στις γραμμές του ΚΚΕ» ανέφερε συγκινημένος ο κ. Μίκης Θεοδωράκης και με την σειρά του αφιέρωσε την χθεσινή βραδιά στον Χαρίλαο Φλωράκη.

2305717.jpg

Παράλληλα, τόνισε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας και συντροφικότητας με τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ, με τον οποίο, όπως είπε, σε διάφορες μεταγωγές από φυλακή σε φυλακή, οι δεσμοφύλακες έδεναν με τις ί��ιες χειροπέδες.

Ο κ. Θεοδωράκης, αναφέρθηκε στην πορεία του από τα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης στα χρόνια του Εμφυλίου, στις φυλακές και τις εξορίες, στην Ικαρία και την Μακρόνησο, στους αγώνες με την ΕΔΑ και τους Λαμπράκηδες, και στους αγώνες του κατά της χούντας.

Στην συνέχεια συνέδεσε την πορεία με τις μουσικές του συνθέσεις, και χαρακτήρισε ως κορυφαίες την «Ρωμιοσύνη» και τις «Γειτονιές του Κόσμου», αμφότερα σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι χαρακτήρισε την συγκεκριμένη εκδήλωση ως «δικαίωση μιας ζωής».

2305710.jpg

Τον λόγο πήρε και ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αγαπητέ Μίκη, ευτύχησες για πάνω από 70 χρόνια να δεις τα έργα σου να ριζώνουν στην καρδιά και το μυαλό ενός ολόκληρου λαού, γιατί σε αυτά τα έργα είναι χαραγμένες οι αγωνίες, οι πόθοι, τα οράματά του».

2305708.jpg

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η συναυλία ακούστηκε το τραγούδι «Και συ να λείπεις» από τις «Γειτονιές του Κόσμου», εις μνήμην του Χ. Φλωράκη, του "καπετάν-Γιώτη του λαϊκού κινήματος", το οποίο ερμήνευσε η Μαρία Φαραντούρη και ακολούθησε προβολή βίντεο με την μουσική και πολιτική πορεία του Μίκη Θεοδωράκη.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top