Εκδηλώσεις για τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, στο Βερολίνο από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Τρία χρόνια μετά τον θάνατό του

Πέρασαν τρία χρόνια από τη στιγμή που έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης, Θεόδωρος Αγγελόπουλος.

Ωστόσο, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού δεν τον ξέχασε και αποφάσισε να τον τιμήσει διοργανώνοντας τρεις εκδηλώσεις, στο Βερολίνο.

Το αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο περιλαμβάνει φωτογραφική έκθεση της Νέλλης Τραγουστή, με θέμα τους άδειους χώρους του σκηνικού, τα πρόσωπα των ηθοποιών και του σκηνοθέτη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Η Σκόνη του Χρόνου», στο Βερολίνο και την Κολωνία το 2008 (τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 12 Φεβρουαρίου.

Στις 23 Φεβρουαρίου, ο συγγραφέας, σεναριογράφος και στενός συνεργάτης του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, Πέτρος Μάρκαρης, θα αναπτύξει το εύρος και τον πλούτο της δημιουργίας του Έλληνα σκηνοθέτη, σε διάλεξή του με θέμα «Οι τριλογίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου».

Τέλος, από τις 13 Μαρτίου και για ένα μήνα, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γυρίζει τη Σκόνη του Χρόνου» (2008, 47΄), του σκηνοθέτη Νίκου Λυγγούρη, ο οποίος καταγράφει δίκην ημερολογίου τα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας του Αγγελόπουλου στο Βερολίνο.

Στην ταινία, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος μιλά για τις καλλιτεχνικές του πεποιθήσεις, τον τρόπο δουλειάς του και κάνει έναν απολογισμό της δημιουργικής του πορείας. Οι εκδηλώσεις του αφιερώματος θα πραγματοποιηθούν στο Παράρτημα Βερολίνου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top