Η Ντόροθι Κινγκ μιλά στο STAR: «Ο ένοικος του τάφου της Αμφίπολης είναι ο Ηφαιστίωνας»!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Η Ντόροθι Κινγκ μιλά στο STAR: «Ο ένοικος του τάφου της Αμφίπολης είναι ο Ηφαιστίωνας»!

Το ενδιαφέρον του ξένου τύπου είναι στραμμένο γύρω από την Αμφίπολη. Ο σκελετός θα μπορούσε να λύσει το αίνιγμα του τάφου αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ. Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις η Ντόροθι Κινγκ μιλά στο STAR!

Η διάσημη αρχαιολόγος που παρακολουθεί από τη πρώτη μέρα τις εξελίξεις στην Αμφίπολη μίλησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Βότσκαρη για τη συγκλονιστική ανακάλυψη:

«Νομίζω πως όλοι τώρα αντιλαμβάνονται πως στην Αμφίπολη όχι μόνο είναι το μεγαλύτερο μαρμάρινο κτίσμα στη Μακεδονία αλλά είναι ένα από τους πιο μεγάλους γνωστούς τάφους. Προφανέστατα ανήκει σε κάποιον πολύ σημαντικό. Το συμπέρασμα είναι ότι κάποιο άλλο σημαντικό πρόσωπο θάφτηκε εκεί και ήταν ο φίλος του Μ. Αλέξανδρου, ο Ηφαιστίωνας» είπε και πρόσθεσε:

«Νομίζω πως ο Αλέξανδρος ήθελε να ταφεί στην Αμφίπολη και πιθανώς να διέταξε την κατασκευή του αλλά κάθε ιστορική πηγή αναφέρει πως ο Πτολεμαίος έκλεψε το σώμα του και τον έθαψαν στην Μέμφιδα και μετά στην Αλεξάνδρεια στην Αίγυπτο».

«Είναι σχεδόν απίθανο ο Μέγα Αλέξανδρος να θάφτηκε στην Αμφίπολη, τα απομεινάρια που βρέθηκαν στην Αμφίπολη είναι απόδειξη ότι όποιος θάφτηκε εκεί ήταν πολύ πιο σημαντικός. Νομίζω πως η Ολυμπιάδα δεν είχε αρκετή δύναμη να διαλέξει που θα μπορούσε να ταφεί ο Μέγα Αλέξανδρος» σημείωσε.

«Το πιο πιθανό πρόσωπο είναι ο Ηφαιστίωνας γιατί είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που θάφτηκε εκείνη την εποχή. Ήταν από τις τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου να ολοκληρωθεί ο τάφος του Ηφαιστίωνα» ανέφερε η Κινγκ.

Την ίδια ώρα τον γύρο του κόσμου κάνουν οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον τάφο της Αμφίπολης: «Ο σκελετός θα μπορούσε να λύσει το αίνιγμα του αρχαίου ελληνικού τάφου», αναφέρει η Ουάσιγκτον Ποστ και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Στα δημοσιεύματα υπογραμμίζεται πως ο Μέγας Αλέξανδρος θάφτηκε στην Αίγυπτο, αλλά ο τάφος του δεν έχει εντοπιστεί.

«Σκελετός βρέθηκε σε τάφο από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου», γράφει το Reuters. Από την άλλη, η αμερικανική Global Post αναφέρει πως θα χρειαστεί περαιτέρω χρόνος ώστε οι ειδικοί να αναλύσουν το γενετικό υλικό και να τακτοποιήσουν τον νεκρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φρενίτιδα στα διεθνή ΜΜΕ για την Αμφίπολη!

Το DNA των οστών και η «αξονική» στον τάφο θα ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ την ταυτότητα του νεκρού

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top