Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας ανοίγει τις πύλες του, έπειτα από επτά χρόνια

Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου

Ύστερα από διακοπή επτά χρόνων, ανοίγει αύριο, Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014, τις πύλες του το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, ένα από τα πρώτα επαρχιακά μουσεία της χώρας, πλέον και από τα πιο σύγχρονα, καθώς η νέα παρουσίαση των εκθεμάτων του γίνεται με τη βοήθεια της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας.


Σύμφωνα με την προϊσταμένη της ΛΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Άννα Καραπαναγιώτου, υπό την εποπτεία της οποίας υλοποιήθηκε το έργο εκσυγχρονισμού του μουσείου, «το μουσείο έκλεισε το 2007. Πρώτα έγινε η κτιριολογική αναβάθμισή του στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ και ακολούθησε από το 2011 κι έπειτα η επανέκθεσή του βάσει μουσειολογικής-μουσειογραφικής μελέτης που έκανε η Εφορεία και ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Ανοίγει λοιπόν τώρα γιατί και κτιριολογικά και μουσειολογικά είναι αναβαθμισμένο».

Η επανέκθεση, που έγινε με στόχο την αναβάθμιση των μόνιμων εκθέσεων, την επικαιροποίηση της επιστημονικής τεκμηρίωσης του αρχαιολογικού υλικού, αλλά και τη συντήρηση των αρχαιοτήτων, έχει έναν πολύτιμο αρωγό: τα σύγχρονα μέσα. «Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στις νέες τεχνολογίες, υπάρχουν διαδραστικές τράπεζες, εικονικές περιηγήσεις και άλλα νέα συστήματα, που για πρώτη φορά εισήχθηκαν στην Ελλάδα για το έργο της επανέκθεσης του μουσείου της Τεγέας» τονίζει η κ. Καραπαναγιώτου και προσθέτει: «Δεν είναι ένα μεγάλο μουσείο, αλλά είναι πολύ προσεγμένο. Πριν λίγο καιρό, ήρθαν φοιτητές από την Αίγυπτο για μισή ώρα και κάθησαν 3 ώρες μέσα σε χώρο 250 τμ!».

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top