Roger Waters: «Oι Ισραηλινοί φέρονται στους Παλαιστίνιους όπως οι Ναζί στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο»

Θυέλλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις του βετεράνου ροκ σταρ

Roger Waters: «Oι Ισραηλινοί φέρονται στους Παλαιστίνιους όπως οι Ναζί στο Β

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην μέλους του συγκροτήματος Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς σε πρόσφατη συνέντευξη του σε διαδικτυακό περιοδικό, σύμφωνα με τις οποίες η συμπεριφορά των Ισραηλινών απέναντι στους Παλαιστίνιους μοιάζει με εκείνη των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β'Παγκοσμίου Πολέμου.

«Οι παραλληλισμοί με αυτά που συνέβαιναν στη δεκαετία του 1930 στη Γερμανία είναι πολύ εμφανείς» δήλωσε ο Waters που αρνείται να επισκεφτεί ή να παίξει στο Ισραήλ, γιατί όπως λέει δεν θα έπαιζε ούτε στη Γερμανία τα χρόνια του Β'Παγκοσμίου Πολέμου.

«Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που προσποιούνταν ότι η καταπίεση των Εβραίων δεν συνέβαινε. Από το 1933 έως το 1946. Αυτό είναι ένα νέο "σενάριο". Μόνο που αυτή τη φορά δολοφονούνται οι Παλαιστίνιοι» είπε χαρακτηριστικά ο Waters.

Θρησκευτικοί ηγέτες και ισραηλιτικές οργανώσεις αντέδρασαν έντονα στις δηλώσεις του Βρετανού ροκ σταρ ότι η συμπεριφορά των Ισραηλινών απέναντι στους Παλαιστίνιους μπορεί μόνο να συγκριθεί με τις φρικαλεότητες της ναζιστικής Γερμανίας.

Συγκεκριμένα ο ραββίνος, Shmuley Boteach, γράφοντας στον New York Observer, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του ροκ σταρ ως «αντισημιτική διατριβή» και απευθυνόμενος στον 70χρονο Waters είπε: «Κύριε Waters, οι Ναζί υπήρξαν ένα δολοφονικό καθεστώς που εκτέλεσε έξι εκατομμύρια εβραίους. Ότι θα είχατε το θράσος να συγκρίνετε τους εβραίους με τα τέρατα που τους δολοφόνησαν δείχνει ότι δεν έχετε ευπρέπεια, δεν έχετε καρδιά, δεν έχετε ψυχή!»

Ο Roger Waters δεν άργησε να απαντήσει: «Δεν γνωρίζω τον ραββίνο Boteach, και δεν είμαι προετοιμασμένος να εμπλακώ σε μία διαμάχη μαζί του. Το μόνο που θα πω είναι το εξής: Δεν έχω τίποτα εναντίον των Εβραίων και των Ισραηλινών. Δεν είμαι αντισημίτης. Λυπάμαι για τις πολιτικές της ισραηλινής κυβέρνησης στις κατεχόμενες περιοχές και στη Γάζα. Είναι ανήθικες, απάνθρωπες και παράνομες. Θα συνεχίσω τις μη βίαιες διαμαρτυρίες μου όσο η κυβέρνηση του Ισραήλ ακολουθεί αυτές τις πολιτικές».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top