«Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» και μας εκπροσωπεί στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Από τις 14 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου στον Καναδά

«Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» και μας εκπροσωπεί στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

​Η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» πηγαίνει στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στον Καναδά προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας ανάμεσα στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Οι ταινίες που θα συμμετέχουν είναι στην πρωτότυπη γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους, ενώ η διάρκεια του Φεστιβάλ θα είναι από τις 14 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου.

Η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη θα περιοδεύσει στο Τορόντο (22 Νοεμβρίου), στην Οτάβα (30 Νοεμβρίου) και στο Βανκούβερ (4 Δεκεμβρίου).

Πέντε χρόνια μετά το «El Greco» για τη ζωή του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» αναφέρεται στη δράση και το έργο του Ιωάννη Βαρβάκη.

Ο πρωταγωνιστής, από πειρατής του Αιγαίου Πελάγους εξελίχθηκε σε ευνοούμενο της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, έδρασε στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας και έγινε ζάπλουτος εξαγωγέας χαβιαριού, μέχρι που κατέληξε στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Γερμανός ηθοποιός Σεμπάστιαν Κοχ, η Κατρίν Ντενέβ, ο Τζον Κλιζ και ο Νικ Άσντον. Επίσης, συμμετέχουν πολλοί Έλληνες, μεταξύ των οποίων ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο Άκης Σακελλαρίου, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, ο Παύλος Κοντογιαννίδης, ο Αλέξανδρος Μυλωνάς και ο Μάνος Βακούσης. Την διεύθυνση φωτογραφίας υπογράφει ο Άρης Σταύρου, τα σκηνικά ο Νίκος Πετρόπουλος, τα κοστούμια η Ισπανίδα Λάλα Ουέτε, το μοντάζ ο Γιώργος Μαυροψαρίδης και τη μουσική ο Μίνως Μάτσας.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top