Μια θρυλική μορφή των Ινδιάνων παρουσιάζει το βιβλίο του στην Αθήνα

"Αλλάζοντας τον Κόσμο" για όσους ονειρεύονται και το κάνουν πραγματικότητα

Μια θρυλική μορφή των Ινδιάνων παρουσιάζει το βιβλίο του στην Αθήνα

Του Γιάννη Ευσταθίου

Στην Αθήνα βρίσκεται μια εμβληματική προσωπικότητα των αυτόχθονων Ινδιάνων της Αμερικής, για να παρουσιάσει το βιβλίο του "Αλλάζοντας τον κόσμο" στο αθηναϊκό κοινό. Πρόκειται για τον 84χρονο Μανιτονκουάτ (Manitonquat) και η εκδήλωση θα γίνει συμβολικά στην Ακαδημία Πλάτωνα και συγκεκριμένα στο Συνεργατικό Καφενείο, αύριο Τρίτη, στις 8 το βράδυ.

Ο Μανιτονκουάτ, μπορεί πλέον να είναι ηλικιωμένος, ωστόσο ακόμη και σήμερα, θεωρείται μια θρυλική μορφή στη Βόρεια Αμερική, ειδικά μάλιστα για τους αγώνες του υπέρ των οικοκοινοτήτων, όπως των ελάχιστων Ινδιάνων που εξακολουθούν να διαβιούν με βάση τις παραδόσεις τους.

Είναι ένας από τους ιδρυτές των "Rainbow Gatherings" ("Πολύχρωμες Συναθροίσεις"), εμπνευστής του "χωριού του κύκλου" ("circle way"), της ανοιχτής μεθόδου διαλόγου και λήψης αποφάσεων που εφαρμόζεται στα "Rainbow Gatherings" με τη χρήση του "talking stick" ("ομιλητικό ραβδί" ή κατ' άλλους "ομιλούσα εμμονή").

Τα τελευταία 35 χρόνια έχει αφιερωθεί στην εφαρμογή της μεθόδου σε δεκάδες οικοκοινότητες σε όλο το κόσμο, παραδίδοντας σεμινάρια και διαλέξεις για τη δημιουργία ενός άλλου κόσμου, αλλά και σε θεραπευτικές συνεδρίες σε σωφρονιστικά καταστήματα στις ΗΠΑ.

Ο Μανιτονκουάτ, γνωστός επίσης ως "Θεραπευτική Ιστορία" γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1929. Είναι ένας αφηγητής ιστοριών, φύλακας της ιθαγενικής γνώσης της φυλής Γουαμπανοάγκ (Wampanoag) της Μασαχουσέτης και θεραπευτής τελετουργικής ιατρικής του Band Assonet. Πρώην συντάκτης και ποιητής για το διεθνές περιοδικό "Akwesasne Notes" και συγγραφέας έντεκα βιβλίων, υπήρξε ενεργό μέλος της Ινδιάνικης Πνευματικής Κίνησης Ενότητας της Βορείου Αμερικής και συνιδρυτής του Συμβουλίου Ιθαγενικής Θεραπείας. Επίσης είναι μέλος της Ένωσης Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας και δάσκαλος παροχής συμβουλών επαναξιολόγησης. Έχει συμμετάσχει στα πρώτα και σε πολλά από τότε "Rainbow Gatherings". Έδωσε επίσης την εναρκτήρια ομιλία στη τελετή των Ηνωμένων Εθνών για τη 50η επέτειο του θανάτου του Μαχάτμα Γκάντι.

Το βιβλίο του "Αλλάζοντας τον κόσμο” , όπως -αναφέρει ο ίδιος στην επιφυλλίδα- απευθύνεται σε όσους ονειρεύονται και κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Είναι ένα αισιόδοξο όραμα για μια άλλη κοινωνία "εδώ και τώρα". Μια ουτοπία σήμερα που μπορεί να γίνει πραγματικότητα αύριο με τη δική συμμετοχή καθενός σε δημιουργικές αντιστάσεις.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top