Απεβίωσε ο τυφλός τραγουδιστής Τζέφρι Γιουνουπίνγκου- εμβληματική μορφή της Αυστραλίας

Συνέβαλε στην καλύτερη συμβίωση μεταξύ λευκών και μαύρων

Απεβίωσε ο τυφλός τραγουδιστής Τζέφρι Γιουνουπίνγκου- εμβληματική μορφή της Αυστραλίας

​Ο τραγουδιστής- έμβλημα της Αυστραλίας, ο τυφλός Τζέφρι Γκουρουμούλ Γιουνουπίνγκου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, από νεφρική ανεπάρκεια.

Ο Γιουνουπίνγκου γεννήθηκε τυφλός,το 1970. Αρχικά εργάστηκε ως δάσκαλος, γρήγορα όμως ασχολήθηκε με τη μουσική παίζοντας ντραμς, κιθάρα και didgeridoo (ένα πνευστό όργανο των Αυστραλών), κυρίως όμως τραγουδώντας.

Έκανε το ντεμπούτο του ως τραγουδιστής στην ομάδα Yothu Yindi. Το ταλέντο του γρήγορα πέρασε τα σύνορα της Αυστραλίας και το 2008 ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ «Gurumul», το οποίο μάγεψε το κοινό και τους κριτικούς, ακόμα και τον Sting και τον Elton John και κερδίζοντας το πρώτο βραβείο «Aria» στην κατηγορία Καλύτερο Άλμπουμ «World» μουσικής. Από τότε, ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο για να τραγουδήσει την ιστορία της χώρας του.
H εμβληματική μορφή της Αυστραλίας ήταν σημαντική προσωπικότητα της ηπείρου, καθώς η συμβολή του στη δημιουργία γεφυρών για την καλύτερη συμβίωση μεταξύ λευκών και μαύρων Αυστραλών υπήρξε καθοριστική. Μάλιστα το 1992 είχε στεφτεί με τον τίτλο του «Αυστραλού της Χρονιάς».
«Χάσαμε έναν μοναδικό μουσικό ταλέντο, έναν παθιασμένο υπέρμαχο των Αβορίγινων και έναν πραγματικά υπέροχο φίλο», δήλωσε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλιαρντ.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top