Ξεκινάει την 1η Ιουνίου το Athens Fringe Live 2013!- «Η Αθήνα μάς ανήκει!»

"30 Μέρες, 500 Καλλιτέχνες, 95 Καλλιτεχνικές ομάδες, 20 ΜΚΟ..."

30 Μέρες, 500 Καλλιτέχνες, 95 Καλλιτεχνικές ομάδες, 20 ΜΚΟ, 10 Δράσεις, 28 Παραστάσεις, 20 Συναυλίες, 25 Προβολές, 6 Εικαστικές Εκθέσεις, Παιδικό πρόγραμμα, Θερινό σινεμά, Workshops, Fringe Round Table, Fringe Agency Fair:

Το Athens Fringe Live σαλπάρει για 5η χρονιά κόντρα στους καιρούς της κρίσης, ταξιδεύοντας μαζί με καλλιτέχνες, δημιουργούς και ακτιβιστές προς νέους ορίζοντες για την πόλη και τους κατοίκους της.

Το σύνθημα φέτος δίνουν οι Burger Project όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί: την 1η Ιουνίου με acoustic set στο Βρυσάκι Χώρος Τέχνης και Δράσης, στη σκιά της ακρόπολης. Για 30 μέρες, καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως οι Belleville και ο George Gaudy και δημιουργοί που κάνουν τα πρώτα τους βήματα παρουσιάζουν ένα ρεπερτόριο που εκτείνεται από rock μέχρι πειραματική jazz, σύνολα κρουστών και όπερα. Πρωτότυπε�� και κλασσικές θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού και performances αφήνουν το δικό τους στίγμα σε κάθε μέρα του Ιουνίου, ενώ έξι διαφορετικές εκθέσεις από 30 εικαστικούς και ΜΚΟ δίνουν τη δική τους «πινελιά» στην πολύχρωμη διοργάνωση.
Στο Athens Fringe Live η καλλιτεχνική δραστηριότητα συναντάται με ΜΚΟ και δίκτυα ενεργών πολιτών για να παρέμβουν στην καθημερινότητα με πρωτότυπα δρώμενα που σκοπό έχουν την ψυχαγωγία, την ενημέρωση, αλλά και την αφύπνιση των πολιτών. Γιορτάζουμε τη Μέρα Περιβάλλοντος καλώντας τους πολίτες να υιοθετήσουν ένα κατοικίδιο σε μια πρωτότυπη ζωντανή «έκθεση», στο Βρυσάκι. Ανακηρύσσουμε την 23η Ιουνίου «Μέρα Παιχνιδιών», και αναζωογονούμε με «παιχνιδιάρικη διάθεση» την καθημερινότητα: επιτραπέζια για το κοινό και τεχνογωσία από τους παιχνιδογνώστες του playhouse, διαδραστικά παιχνίδια, και αφιέρωμα στα παιχνίδια άλλων εποχών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης: ανακαταλαμβάνουμε παίζοντας την Αθήνα.
Το Athens Fringe Live 2013 θα λειτουργήσει με τη θεματική Παλιά Πόλη – Νέα Πόλη. Για το λόγο αυτό, οι συμμετέχοντες θα δώσουν ραντεβού με το κοινό τους στην καρδιά της Πλάκας, στο Βρυσάκι Χώρο Τέχνης και Δράσης και στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων στο Θησείο. H γενική είσοδος στις συναυλίες, στις θεατρικές παραστάσεις, στις παραστάσεις χορού, στις performances και στα workshops είναι 10 ευρώ, ενώ η είσοδος στις εκθέσεις, στις δράσεις και στις προβολές είναι δωρεάν.

Στόχος μας, ένας: να δηλώσουμε δυναμικά ότι η Αθήνα μάς ανήκει!

Fringe Agency Fair
Ένα μικρό ανοιχτό και χαρούμενο πολιτιστικό πανηγύρι στο πιο ζωντανό σπίτι της Πλάκας. Το Athens Fringe Network φέρνει σε επαφή, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εκπροσώπους από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας με τους νέους δημιουργούς και μεταξύ τους.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 20 Ιουνίου, 18.00-21.00 στο Χώρο Τέχνης και Δράσης, Βρυσάκι και ο κάθε εκπρόσωπος θα δεχτεί καλλιτέχνες για να τους συμβουλεύσει και να τους κατευθύνει προσωπικά ως προς την καλλιτεχνική ποιότητα, αλλά και την πρακτική πραγματοποίηση του έργου, το οποίο προετοιμάζουν.

Fringe Round Table

Ειδικοί, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες σε σχέση με το θέμα «Παλιά Πόλη – Νέα Π��λη» συζητούν και προτείνουν δημιουργικές ιδέες, ώστε η Αθήνα να μάς Ανήκει!
Το στρογγυλό τραπέζι θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου, 19.00-21.00 στο Χώρο Τέχνης και Δράσης, Βρυσάκι και στο τέλος της συνάντησης, θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε τη δημιουργία και πραγματοποίηση μιας κοινής δράσης/ έργου στα πλαίσια του θέματος «Παλιά Πόλη – Νέα Πόλη» στην Πλάκα.

200 χρόνια από τη γέννηση του Τζ. Βέρντι

Το Athens Fringe Live σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Τμήμα Όπερας του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Σταμάτη Μπερή, παρουσιάζει δύο βραδιές – αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό Τζουσέπε Βέρντι. Τη Δευτέρα 03 Ιουνίου, η ατμόσφαιρα στην Πλάκα θα έχει κάτι από τον αέρα της σκάλας του Μιλάνου: θα παρουσιαστεί στο Βρυσάκι το Il Trovatore, ενώ η διοργάνωση θα κλείσει με το Rigoletto στις 30 Ιουνίου.

Θερινός κινηματογράφος κάτω από την Ακρόπολη

Για τις ημέρες του φεστιβάλ, το Βρυσάκι μετατρέπεται σε θερινό σινεμά: Σε συνεργασία με την Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη, το Νεανικό Πλάνο Σχεδιασμός και το Διεθνες Φεστιβαλ Κινηματογραφου Ολυμπιας για Παιδια και Νεους διοργανώνουμε προβολές ταινιών στην εξωτερική αυλή. Κινούμενα σχέδια για παιδιά, ταινίες από όλον τον κόσμο για ενήλικες φιλοξενούνται καθ’όλη τη διάρκεια του Live καί στις εσωτερικές αίθουσες προβολής, με δωρεάν είσοδο.

Αλληλεγγύη χωρίς σύνορα
Από τον περασμένο Οκτώβριο, το Athens Fringe Νetwork οργανώνει το πρόγραμμα κοινωνικής δράσης Αλληλεγγύη, με δωρεάν μαθήματα Τεχνών, Γλωσσών, Επαγγελματικής Κατάρτισης και Ειδικής Αγωγής από εθελοντές επαγγελματίες διδάσκοντες. Έως σήμερα, πάνω από 600 μαθητές έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ανταποδίδοντας με τη σειρά τους τον αντίστοιχο χρόνο των μαθημάτων δημιουργικά στην κοινότητα, μέσω συνεργασιών με ΜΚΟ ή ανεξάρτητες δράσεις.

Στις 25 Ιουνίου, 7 ομάδες της Αλληλεγγύης συνενώνονται και δημιουργούν μια μοναδική παράσταση με μουσική, χορό, τραγούδι και απαγγελία από διαφορετικές κουλτούρες με θέμα την αλληλεγγύη. Γιορτάζουμε το τέλος του τρίτου κύκλου του προγράμματος και περιμένουμε μια ακόμα πιο πλούσια χρονιά Αλληλεγγύης από τον Οκτώβρη!
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: www.fringenet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top