Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την 3η ατομική έκθεση ζωγραφικής ενός πολυτάλαντου νέου

Του Γιάννη Γούνα-Από την Τετάρτη μέχρι την Κυριακή

Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την τρίτη ατομική έκθεση ζωγραφικής ενός πολυτάλαντου νέου καλλιτέχνη, του Γιάννη Γούνα, η οποία φέρει ως τίτλο μία φράση του Τ.S. ELIOT, το ''Φύγε! Φύγε!''... είπε το πουλί!”.

Η έκθεση, θα διαρκέσει από την Τετάρτη 8 Μαΐου έως και την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 9 Μαΐου 2013, στις 20.00.

Η Έκθεση περιλαμβάνει 36 έργα παστέλ, μεσαίων διαστάσεω��, όλα φιλοτεχνημένα το 2012-2013, με πουλιά και τοπία, κατά κύριο λόγο "φουρτουνιασμένα" κυνηγημένα από αέρηδες και καταιγίδες.

Τοπία αφιλόξενα, μελαγχολικά και πολύ οικεία, φτιαγμένα με τρυφερότητα και ευαισθησία, με χρώματα και άρωμα Ελλάδας, που παραπέμπουν αλληγορικά στην έλλειψη της θαλπωρής που βιώνει σήμερα και η ελληνική κοινωνία...

''Φύγε! Φύγε!''... είπε το πουλί! σημειώνει προλογίζοντας την Έκθεση στο ΙΜΚ ο συγγραφέας Γιώργος Ν. Μανιώτης:

"Όταν το φώς ήταν ζεστό, φιλόξενο και ελεύθερο, όταν τα νερά ήταν καθαρά και διάφανα, όταν οι κάμποι και τα βουνά ήταν γεμάτα χρώματα και αρώματα τα πουλιά πετούσαν ελεύθερα στον γαλάζιο ουρανό, παίζανε χαρούμενα με τους στροβιλισμούς των ανέμων, φρόντιζαν τους νεοσσούς το��ς στις καλαμιές των ποταμών, πηδούσαν μεθυσμένα από κλαδί σε κλαδί και χαίρονταν την ομορφιά του θεού, κτίζανε τις φωλιές τους ψηλά στα καμπαναριά και αφήνανε την ζωή τους να κυλά μέσα σε μια μαγεμένη και επώδυνη πολλές φορές αρμονία. Μετά ο αέρας βάρυνε και αγρίεψε, τα σύννεφα πυκνώσανε, μια βαριά μολυβένια βροχή άρχισε να πέφτει πάνω στα γκρίζα χωράφια της γης, τα δάση χάθηκαν και μείνανε τα δέντρα μοναξιασμένα στην άκρη, τα κύματα αγριέψανε και αρχίσανε μάχες με τα σκληρά βράχια.Σαν να νύχτωσε και σαν να χάλασε ξαφνικά η ισορροπία της καλής ζωής μας. Μόνη παρηγοριά μέσα στο πυκνό σκοτάδι το φωταγωγημένο σπιτάκι μας, ένα παλιό μοναστήρι μέσα σε ένα ξεπλυμένο απόγευμα, τα μικρά εξοχικά μέσα στα θεριεμένα δάση να δηλώνουν με τον όγκο τους μια τελευταία υποψί�� στοργής και φροντίδας. Ωστόσο μεγάλη ελπίδα, το κόκκινο καΐκι και η μικρή βαρκούλα που πλέουν κάτω από τα πυκνά σκοτάδια της νύχτας πάνω στα μαύρα νερά και επιδιώκουν ακόμα την συνέχεια της προσπάθειας για κάποια επιβίωση.''

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top