«HUMAterra»: Δύο εντυπωσιακές παραστάσεις από την ομάδα ΔΑΓΙΠΟΛΗ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Προγραμματισμένες εμφανίσεις σε Μιλάνο και Κωνσταντινούπολη

​Η ομάδα χοροθεάτρου ΔΑΓΙΠΟΛΗ ενώνει τις δυνάμεις της με καταξιωμένους τραγουδιστές, δημιουργούς και μουσικούς, τον Ψαραντώνη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Κώστα Λειβαδά και την Αντριάννα Μπάμπαλη για μια παράσταση με τίτλο «HUMAterra». Για δυο μοναδικές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 10 και 11 Απριλίου η ομάδα ΔΑΓΙΠΟΛΗ θα καταπλήξει με τους χορευτές της το κοινό.

DAGIPOLH.jpg
Η σκηνή είναι άδεια. Μια ανθρώπινη μορφή εμφανίζεται, ένας άνδρας με μηχανήματα στα πόδια. Η σκηνή γεμίζει με χορευτές : κάποιοι με αναπηρία, κάποιοι χωρίς. Τα σώματα περιφέρονται , συγκρούονται, φλερτάρουν, επικοινωνούν μεταξύ τους, σε μια συνεχή ανατροπή της σωματικής ικανότητας και της σωματικής αναπηρίας. Η αναπηρία απλώς υφίσταται επειδή δεν μπορεί να εξαφανιστεί και να αρνηθεί ο χορευτής και ο θεατής την ύπαρξή της. Υπάρχει διακριτικά στο σύνολο του έργου αλλά συχνά εξαφανίζεται και επανέρχεται ανατρέποντας τους ρόλους και την ανθρωπομετρ��κή κλίμακα των χορευτών. Η ανατροπή είναι ολοκληρωτική σε σημείο που δύσκολα μπορεί κανείς να καταλάβει ποιος έχει ή δεν έχει αναπηρία. Πρόκειται για ένα συγκρουσιακό παιχνίδι που καλεί τον θεατή να βγει από την βολική θέση του απλού παρατηρητή και να συγκρουσθεί με τα στερεότυπα και τους δαίμονές του.

DAGIPOLH 2.jpg

Μετά τις δυο παραστάσεις του Μεγάρου Μουσικής έρχονται εμφανίσεις προγραμματισμένες τόσο στην Αθήνα, στο θέατρο ΚΑΠΠΑ στις 16 και 17 Απριλίου, όσο και στο θέατρο Piccolo του Μιλάνου, 23 και 24 Απριλίου, αλλά και την Κωνσταντινούπολη.
��
DAGIPOLH 5.jpg

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης – Ρενάτο Τζανέλλα
Βοηθός χορογράφων: Στέλλα Φωτιάδη
Ερμηνεύει: Χρύσα Παπά
Παίζουν τραγουδούν ζωντανά
Φωνή: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ψαραντώνης, Αντριάνα Μπάμπαλη
Λύρα: Ψαραντώνης
Πιάνο- Σύνθεση: Κώστας Λειβαδάς
Πρωτότυπη μουσική: Αντριάνα Μπάμπαλη
Γκάιντα: Γιώργος Μακρής
Λαούτο: Ανδρέας Αρβανίτης
Κρουστά: Νίκη Ξυλούρη
Νταούλι: Γιώργος Τζανέτος
Φώτα: Σάκης Μπιρμπίλης
Κοστούμια : Κατερίνα Σαβράνη, Εύα Ζαμπετάκη
Χορευτές – Performers: 25 χορευτές (με αναπηρία και μη) από Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της DAGIPOLI DANCE Co
Το ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΔΑΓΙΠΟΛΗ, είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού, ο πυρήνας της οποίας αποτελείται από άτομα με κινητικό πρόβλημα. Δημιουργήθηκε το Μάιο του 2004 στην Αθήνα με τον Γιώργο Χρηστάκη, εμπνευστή και δημιουργό αυτής της πρωτοβουλίας, ο οποίος είναι ο ίδιος άτομο με κινητική αναπηρία. Στην ομάδα συμμετέχουν και άλλοι χορευτές, χορεύτριες και μουσικοί καθώς και άλλοι επαγγελματίες χωρίς κάποια αναπηρία. Η διάθεση για εξερεύνηση των ορί��ν του ανθρώπινου σώματος, της ανθρώπινης φαντασίας, της ανθρώπινης ψυχής, όπως αυτά αναδεικνύονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και μορφοποιούνται σ’ ένα μουσικοκινητικό δρώμενο, στάθηκε το έναυσμα για την σύσταση αυτού του χορευτικού σχήματος. Μάλιστα η πλειοψηφία των συμμετεχόντων έχει μεγάλη εμπειρία στις ομαδικές καλλιτεχνικές δράσεις, με εμπειρίες σε πολλές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Το ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΔΑΓΙΠΟΛΗ αποτελεί μια ομάδα με 10 χρόνια πορείας και περισσότερες από 100 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, και πολλές συνεργασίες με σημαντικά ονόματα από τον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.
Όσο για το project «BIOMECHANICS», χρηματοδοτήθηκε με ένα ποσοστό από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα Πολιτισμού.
Χορηγός επικοινωνίας θα είναι η ΕΡΤ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top