Σε δημοπρασία το απαγορευμένο εγχειρίδιο σεξουαλικής αγωγής που αποδίδουν στον Αριστοτέλη

Πρωτοφανείς οι πληροφορίες για τις αντιλήψεις της εποχής

Σε δημοπρασία το απαγορευμένο εγχειρίδιο σεξουαλικής αγωγής που αποδίδουν στον Αριστοτέλη
​Σε δημοπρασία στο Εδιμβούργο βγαίνει στις 16 Ιανουαρίου, το πολυσυζητημένο εγχειρίδιο, που αποδίδεται στον Αριστοτέλη, περί σεξουαλικής αγωγής των φύλων και εγκυμοσύνης.
Το Εγχειρίδιο, με τίτλο "Aristotle's Compleat Master-Piece" πρωτοεμφανίστηκε γύρω στο 1680 και η πώληση του στο Ηνωμένο Βασίλειο επί σχεδόν 200 χρόνια απαγορευόταν!
Το περιεχόμενο αφορά στις σεξουαλικές σχέσεις και τους τρόπους σύλληψης και υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλές στην εποχή του, κυρίως από νιόπαντρα ζευγάρια και μαίες.
Η κυκλοφορία του είχε απαγορευτεί στα μέσα του 18ου αιώνα, μέχρι και τη δεκαετία του 1960, οπότε και αναιρέθηκε η απαγόρευση.
Ειδικοί αναφέρουν ότι το εν λόγω βιβλίο, εκτός από το ιστορικό περιεχόμενο του, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον σχετικά με τις αντιλήψεις της εποχής, καθώς σύμφωνα μ' αυτό η γυναίκα για να μπορέσει να συλλάβει, θα έπρεπε να απολαμβάνει την πράξη και να έρχεται σε οργασμό.
Ακόμη, σύμφωνα με τις σελίδες του εγχειριδίου, τα αίτια για τη γέννηση παιδιών σιαμαίων αποδίδονταν σε αμαρτίες γονέων.
Η Cathy Marsden, ειδική σε βιβλία ιστορικής αξίας σημείωσε πως το περιεχόμενο του βιβλίου δεν είναι πρόστυχο, αντιθέτως: "Είναι συναρπαστική η ανάγνωση του. Είναι σαν να περιγράφει μεταβαλλόμενες προοπτικές για το σεξ."
Τέλος, να αναφέρουμε πως παρόλο που το εγχειρίδιο βασίζεται στον Αριστοτέλη, αυτός δεν αναφέρεται, παρά ελάχιστα μέσα στο κείμενο, ενώ άγνωστος παραμένει μέχρι σήμερα ο πραγματικός συγγραφέας του έργου.
Οι ειδικοί εικάζουν πως ο συγγραφέας απέδωσε το έργο στον Αριστοτέλη για να του προσδώσει αξία και κύρος.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top