5 Σεπτεμβρίου- 23 Οκτωβρίου: "Gone with the flow" της Ελένης Ανδρεάδου στο Γκάζι

Εικαστική έκθεση με άξονα το έργο του T.S. Eliot «Τα τέσσερα κουαρτέτα»

​Η εικαστική έκθεση της Ελένης Ανδρεάδου με τίτλο «Gone with the flow», που έχει ως άξονα το έργο του T.S. Eliot «Τα τέσσερα κουαρτέτα» θα φιλοξενηθεί στο Hoxton στο Γκάζι από τις 5 Σεπτεμβρίου έως και τις 23 Οκτωβρίου 2012.

Με άξονα το έργο του T.S.Eliot τα “Τέσσερα Κουαρτέτα” και στίχους από την ποίηση του e.e cummings η Ελένη Ανδρεάδου επιχειρεί να καταγράψει το τέλος που σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή και την αρχή που εμπεριέχει το τέλος. Τα πάντα βρίσκονται εν κινήσει, κύκλοι ανοίγουν και άλλοι κλείνουν. Οι αινιγματικοί εσωτερικοί χώροι που απεικονίζονται στα έργα της Ανδρεάδου φέρουν προσωπικές μνήμες και επιθυμίες ενώ η ανθρώπινη μορφή αποκαλύπτει το ψυχισμό της εν τη απουσία της. Μια ατμόσφαιρα με έντονο το στοιχείο της απώλειας υπονοεί ιδιωτικές στιγμές και επιτρέπει την υποκειμενική τους ερμηνεία. Με σύμμαχο το χρώμα, η αίσθηση περισυλλογής και καταγραφής μιας περιόδου της ζωής που τελείωσε μάλλον άδοξα, διαπραγματεύεται τη νέα συνθήκη και εν συνεχεία δίνει τη θέση της σε μια αρχή όπου ενδεχομένως όλα μπορούν να συμβούν.

Βιογραφικά στοιχεία καλλιτέχνιδας
Η Ελένη Ανδρεάδου αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το εργαστήριο του αγγέλη Δημητραία στη εσσαλονίκη το 1999. ‘Έζησε για πολλά χρόνια στις ρυξέλλες, όπου και πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό της στο Hogeschool Sint-Lukas Brussels University College of Art and Design, με θέμα το «Χάος και την Επικοινωνία» και δασκάλους τον Lieven de Lafortrie και τον Hans Op De Beek. ‘Eχει πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Βέλγιο.

Ελένη Ανδρεάδου ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Επιμέλεια: Mαρία Παπαϊωάννου και Μαρία Διαλεκτάκη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Hoxton, Βουτάδων 42, Γκάζι, Αθήνα

5 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου 2012, εγκαίνια 5 Σεπτεμβρίου στις 21.00
Ώρες λειτουργίας : 12.00-22.00

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top