28 Αυγούστου: Το ασημένιο κύπελλο του Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» εκπληρώνει τη δέσμευση του

28 Αυγούστου: Το ασημένιο κύπελλο του Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη στο Μουσείο της Ακρόπολης

​Το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη θα φιλοξενείται από την Τρίτη 28 Αυγούστου και για ένα χρόνο στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης, ενώ θα πλαισιώνεται από οπτικοακουστικό, καθώς και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Το κύπελλο είχε απονεμηθεί στον Ολυμπιονίκη Σπύρο Λούη μετά τη νίκη του στον Μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 και είναι έμπνευση του Γάλλου φιλόλογου και φιλέλληνα Μισέλ Μπρεάλ.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο είχε αποκτήσει το Κύπελλο σε δημοπρασία τον περασμένο Απρίλιο, εκπληρώνει τη δέσμευσή του να το παρουσιάσει στο ευρύ κοινό και να το καταστήσει ευρύτατα προσβάσιμο σε όλους, χωρίς κάποιο αντίτιμο.

«Προσκαλούμε όλους τους πολίτες να επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης για να θαυμάσουν από κοντά ένα από τα πολυτιμότερα τεχνουργήματα των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και να εμπνευσθούν από όσα αυτό συμβολίζει: την αγωνιστικότητα, τη νίκη και τελικά, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο» ανέφερε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικ��ύ Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Το Ίδρυμα θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να εντοπίσει και άλλους κατάλληλους χώρους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσωρινά το Κύπελλο, μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης του στο Μουσείο της Ακρόπολης, και πριν το 2015, οπότε θα ξεκινήσει η μόνιμη έκθεσή του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πληροφορίες

Ωράριο λειτουργίας του Μουσείου Ακρόπολης,

Τρίτη - Κυριακή: 8 π.μ. έως 8 μ.μ., ώρα τελευταίας εισόδου: 7.30 μ.μ..

Κάθε Παρασκευή το Μουσείο είναι ανοιχτό έως τις 10 το βράδυ.

Κάθε Δευτέρα, κλειστά

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top