Γιάννης Πουλόπουλος: Επιτυχίες που θα μας συντροφεύουν για πάντα!

Αξέχαστες ερμηνείες του σπουδαίου τραγουδιστή

Δείτε το βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star με την Ελένη Τσαγκά

Φτωχότερο είναι το ελληνικό πεντάγραμμο μετά τον θάνατο του Γιάννη Πουλόπουλου. Ο σπουδαίος ερμηνευτής «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών αφήνοντας πίσω του ερμηνείες μια τεράστια μουσική κληρονομιά.

Πέθανε ο Γιάννης Πουλόπουλος

Τα τραγούδια του γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, ενώ πολλά από αυτά ακούγονται ακόμα και σήμερα σε ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Ας θυμηθούμε λοιπόν κάποια από αυτά που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην καρδιά και τη μνήμη μας και θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν γενιές και γενιές:


Αγάπα με:


Όλα δικά σου μάτια μου:


Μη του μιλάτε του παιδιού:


Ξημερώνει Κυριακή:


Απόψε κάποιος θα χαθεί:


Μια φορά μονάχα φτάνει:


Μη του μιλάτε του παιδιού:


Ποια νύχτα σ’ εκλεψε:


Μέθυσε απόψε το κορίτσι μου:


Γειτονάκι μου:


Καμαρούλα μια σταλιά:

Δισκογραφία:

  1963: Η γειτονιά των αγγέλων (Μίκη Θεοδωράκη, Ιάκωβου Καμπανέλλη) (OST) | His Master's Voice
    1964: Ο Γιάννης Πουλόπουλος τραγουδά Θεοδωράκη (Μίκη Θεοδωράκη) (συλλογή, δίσκος 10") | Lyra
    1965: Λαϊκά τραγούδια–The best of bouzoukia (συλλογή) | Lyra
    1965: Στον γαλανό ελληνικό ουρανό | Lyra
    1965: Το Νέο Κύμα–2 | Lyra
    1965: Τα ωραιότερα τραγούδια | Lyra
    1966: Το Νέο Κύμα–3 | Lyra
    1967: Γιάννης Πουλόπουλος–1 | Lyra
    1967: Γιάννης Πουλόπουλος–2 | Lyra
    1967: Οι θαλασσιές οι χάντρες (Μίμη Πλέσσα) (OST) | Lyra
    1967: Ανθολογία (Γιάννη Σπανού) | Lyra
    1967: Μια κυρία στα μπουζούκια (Μίμη Πλέσσα) (OST) | Lyra
    1968: Γοργόνες και μάγκες (Μίμη Πλέσσα) (OST) | Lyra
    1968: Ανθολογία Β' (Γιάννη Σπανού) | Lyra
    1968: Η Ελένη του Μάη και άλλα τραγούδια του Γιάννη Γλέζου (Γιάννη Γλέζου, Κώστα Κινδύνη) | Lyra
    1968: Γιάννης Πουλόπουλος–3 | Lyra
    1969: Η Παριζιάνα (Μίμη Πλέσσα) (OST) | Lyra
    1969: Ο δρόμος (Μίμη Πλέσσα, Λευτέρη Παπαδόπουλου) | Lyra
    1969: Οι ώρες (Λίνου Κόκοτου, Άκου Δασκαλόπουλου, Αργύρη Βεργόπουλου) | Lyra
    1969: 12 τραγούδια του F.G. Lorca (Γιάννη Γλέζου, Φεντερίκο Γαρθία Λόρκα, Λευτέρη Παπαδόπουλου) | Lyra
    1970: Γύφτισσα μέρα (Γιώργου Κοντογιώργου, Άκου Δασκαλόπουλου) | Lyra
    1970: Γιάννης Πουλόπουλος–4 | Lyra
    1970: Ερωφίλη (Νίκου Μαμάγκακη, Γεωργίου Χορτάτζη) | Lyra
    1970: Μέρες του καλοκαιριού (Μίμη Πλέσσα, Λευτέρη Παπαδόπουλου) | Lyra
    1971: Μαρία–14 τραγούδια (Νίκου Σκέμπρη, Διονύση Τζεφρώνη) | Lyra
    1971: Εμιλιάνο Ζαπάτα (Γιάννη Γλέζου, Πάμπλο Νερούδα, Λευτέρη Παπαδόπουλου) | Lyra
    1971: Ο κήπος (Λίνου Κόκοτου, Άκου Δασκαλόπουλου) | Lyra
    1972: 11 λαϊκά τραγούδια του Γιάννη Ρίτσου (Νίκου Μαμαγκάκη, Γιάννη Ρίτσου) | Lyra
    1972: Ο γαλαξίας της επιτυχίας (συλλογή) | Lyra
    1973: The best of Yannis Poulopoulos (συλλογή 6 δίσκων) | Lyra/Aris
    1973: Θάλασσα πικροθάλασσα (Μίμη Πλεσσα, Κώστα Βίρβου) | Lyra
    1973: Μουσικόραμα Ζαμπέτα (Γιώργου Ζαμπέτα) | Lyra
    1973: Ο γαλαξίας της επιτυχίας 3 (συλλογή) | Lyra
    1974: Μίλα μου για τη λευτεριά (Μίμη Πλέσσα, Λευτέρη Παπαδόπουλου) | Lyra
    1974 Ο Γιάννης Πουλόπουλος τραγουδά Θεοδωράκη (Μίκη Θεοδωράκη) | Lyra
    1975: 12 ρεμπέτικα (συλλογή) | Lyra
    1976: Τα τραγούδια της ξενιτιάς (Γιώργου Κατσαρού, Δημήτρη Ιατρόπουλου) | Minos
    1977: Επιτυχίες της Minos 77 (συλλογή) | Minos
    1977: Τα άλλα τραγούδια (συλλογή) | Lyra
    1977: Αγάπα με... | Minos
    1978: Επιτυχίες της Minos 78 (συλλογή) | Minos
    1978: Ρεμπέτικα και θαλασσινά (Κώστα Βίρβου) (συλλογή) | Zodiac
    1978: Για σένα | Minos
    1979: Επιτυχίες της Minos 79 (συλλογή) | Minos
    1979: Το δάκρυ μας σταλιά σταλιά (συλλογή) | Lyra
    1979: Αν γυρίσεις αν... | Minos
    1980: Επιτυχίες της Minos 80 (συλλογή) | Minos
    1980: Δεν ξεχνιέσαι... | Minos
    1981: Επιτυχίες της Minos 81 (συλλογή) | Minos
    1981: Τα ωραιότερα τραγούδια–Εποχή 1η (Γιάννη Σπανού) (συλλογή) | Lyra
    1981 Εγώ για σένα τραγουδάω | Minos
    1982 Επιτυχίες της Minos 1982 (συλλογή) | Minos
    1982 Μια φορά θυμάμαι | Minos
    1983 Οι επιτυχίες της Minos (συλλογή) | Minos
    1983 Και τώρα πες μου... | Minos
    1983 14 τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση (Σταύρου Κουγιουμτζή) (συλλογή) | Lyra
    1985 Χάρτινες καρδιές (Γιάννη Σπανού, Θάνου Σοφού, Ρόνης Σοφού) | Minos
    1985 Ο δρόμος του Μάνου, 1962–1982 (Μάνου Λοΐζου) | Minos
    1985 Τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο (Μίμη Πλέσσα) (συλλογή) | Lyra
    1986 Άλλοτε – 30 ανέκδοτες επιτυχίες του (συλλογή) | Lyra
    1986 Στα μεγάλα ταξίδια (Μίμη Πλέσσα, Θάνου Σοφού, Ρόνης Σοφού) | Minos
    1986 Για το θέατρο–No 2 (Μίμη Πλέσσα) (United)
    1988 Τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο (συλλογή) | Minos
    1988 Όπου πας θα πάω | Minos
    1988 Ο Γιάννης Μαρκόπουλος στον ελληνικό κινηματογράφο (Γιάννη Μαρκόπουλου) (συλλογή) (OST) | Minos
    1989: Μια ζωή τραγούδια (συλλογή) (διπλός δίσκος) | Minos
    1990: Minos '90 (συλλογή) | Minos
    1990: Τραγούδια από τον κινηματογράφο (Κώστα Καπνίση) (συλλογή) | Lyra
    1990: Κλήσεις, Προκλήσεις, Προσκλήσεις (Αλέξης Παπαδημήτριου-Εύη Δρούτσα) (συλλογή) | Polygram
    1991: Γιάννης Πουλόπουλος | Polygram
    1992: Φεγγάρι Άλλου Ουρανού | Polygram
    1993: Οι Μεγάλες Επιτυχίες (συλλογή) | Lyra
    1993: Το Άλλο Νέο Κύμα (συλλογή) | Lyra
    1993: Το Άλλο Νέο Κύμα 2 (συλλογή) | Lyra
    1994: Οι Μεγάλες Επιτυχίες 2 (συλλογή) | Lyra
    1995: Οι Μεγάλες Επιτυχίες 3 (συλλογή) | Lyra
    1996: Οι Μεγάλες Επιτυχίες 4 (συλλογή) | Lyra
    1996: Οι Συνθέτες Και Οι Επιτυχίες Τους (Γιάννη Σπανού) (συλλογή) | Minos
    1996 Γιάννης Πουλόπουλος (συλλογή) | Lyra
    1997: Του Τραγουδιού Το Βλέμμα | Lyra
    1998: Ζωντανή Επαφή (Ζωντανή Ηχογράφηση) | Lyra
    1998: Τα Μεγάλα Τραγούδια (συλλογή) | Minos-EMI
    1999: Στα όνειρα μου περπατώ | Lyra
    2005: Τα χρυσά κινηματογραφικά (συλλογή) (δίσκος 10") | Lyra

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top