O pastry chef, Γιώργος Πότσης έφτιαξε μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά
130γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
140γρ καστανή ζάχαρη 55γρ αυγά
200γρ αλεύρι
4γρ μπέικιν πάουντερ
120γρ ψιλοκομμένα καρύδια
170γρ σταγόνες σοκολάτας
Συνταγή για 30 μπισκότα
Εκτέλεση:
Μαλακώνουμε το βούτυρο στο μίξερ με το φτέρο. Προσθέτουμε στην καστανή ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν (να ασπρίσουν). Ρίχνουμε τα αυγά και στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα. Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας. Το μίγμα είναι έτοιμο. Πλάθουμε τα μπισκότα και τα απλώνουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160ο C για περίπου 12’-15’. Τα βγάζουμε από τον φούρνο όταν έχουν πάρει χρυσαφί χρώμα και αφήονυμε να κρυώσουν.
Tips: Προσέξτε τα μπισκότα να έχουν το ίδιο μέγεθος όσο μπορείτε για να ψηθούν ομοιόμορφα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια με άλλο ξηρό καρπό, όπως φυστίκια ή φουντούκια. Επίσης, μπορείτε αντί για σταγόνες σοκολάτας να βάλετε αποξηραμένα cranberries. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν να τα βουτήξουν σε ένα ποτήρι γάλα ή μία ζεστή κούπα σοκολάτας.