Μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα από τον Γιώργο Πότση

Η εκτέλεση της συνταγής από τον pastry chef

Γιώργος Πότσης

O pastry chef, Γιώργος Πότσης έφτιαξε μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά

130γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου 

140γρ καστανή ζάχαρη 55γρ αυγά 
200γρ αλεύρι 

4γρ μπέικιν πάουντερ 

120γρ ψιλοκομμένα καρύδια 

170γρ σταγόνες σοκολάτας

Συνταγή για 30 μπισκότα

Εκτέλεση:

Μαλακώνουμε το βούτυρο στο μίξερ με το φτέρο. Προσθέτουμε στην καστανή ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν (να ασπρίσουν). Ρίχνουμε τα αυγά και στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα. Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας. Το μίγμα είναι έτοιμο. Πλάθουμε τα μπισκότα και τα απλώνουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160ο C για περίπου 12’-15’. Τα βγάζουμε από τον φούρνο όταν έχουν πάρει χρυσαφί χρώμα και αφήονυμε να κρυώσουν.

Tips: Προσέξτε τα μπισκότα να έχουν το ίδιο μέγεθος όσο μπορείτε για να ψηθούν ομοιόμορφα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια με άλλο ξηρό καρπό, όπως φυστίκια ή φουντούκια. Επίσης, μπορείτε αντί για σταγόνες σοκολάτας να βάλετε αποξηραμένα cranberries. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν να τα βουτήξουν σε ένα ποτήρι γάλα ή μία ζεστή κούπα σοκολάτας.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top