Folli-Follie: Απορρίφθηκε η αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας

Αρνητική εξέλιξη για την εταιρία - Τι σημαίνει αυτό

folli follie

Απορρίφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρόεδρο υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής για υπαγωγή της Folli Folie σε καθεστώς προσωρινής προστασίας. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος Υπηρεσίας -ενώπιον της οποίας συζητήθηκε την Πέμπτη η αίτηση της εταιρίας για παροχή προληπτικής προστασίας, μέχρι να κριθεί η νέα αίτηση που κατέθεσε για υπαγωγή της στις προστατευτικές διατάξεις του άρθρου 106α του Πτωχευτικού Κώδικα- δεν έκανε δεκτή την προσφυγή της εταιρίας.

Folli Follie: Μπαίνει σε καθεστώς προστασίας ή πτωχεύει – Αύριο η απόφαση

Έτσι χωρίς προσωρινή διαταγή από το δικαστήριο, όπως προσδοκούσε ότι θα εξασφαλίσει η εταιρία και οι εργαζόμενοί της, ανοίγει ο δρόμος διεκδικήσεων όλων των οφειλών της, κάτι που εκτιμάται πως οδηγεί σε εξαιρετικά δυσμενείς καταστάσεις.

Oι νομικοί παραστάτες της Folli-Follie πάντως, είχαν υποστηρίξει την περασμένη εβδομάδα, ότι «υπάρχει συμφωνία του 54% των αιτούντων πιστωτών. Η εταιρία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί. Χρειάζεται μια ανάσα ζωής για τρεις με τέσσερις μήνες» υποστήριξαν οι δικηγόροι της εταιρίας, προσθέτοντας πως οποιαδήποτε μεταβολή στα οικονομικά της εταιρίας μπορεί να αποβεί καταστροφική. Μάλιστα στον πρόεδρο υπηρεσίας παραδόθηκε έγγραφη παραίτηση του Τζώρτη Κουτσολιούτσου και αποδοχή εξαίρεσης των τραπεζών από την δικαστική προστασία. 

Υπέρ του να γίνει δεκτό το αίτημα είχαν ταχθεί οι εργαζόμενοι της εταιρίας και ομολογιούχοι. Κατά τάχθηκαν οι πιστώτριες τράπεζες, το ελληνικό δημόσιο, ο ΕΦΚΑ και 56 επενδυτές. 

Οι νομικοί παραστάτες των τραπεζών είχαν καταθέσει την περασμένη εβδομάδα, ένσταση απαράδεκτου περι δεδικασμένου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top