Τα δύο σενάρια για το πώς δολοφονήθηκε η βιολόγος στην Κρήτη

«Μία από τις πιο περίπλοκες υποθέσεις», είπε ο ιατροδικαστής

Τα δύο σενάρια για το πώς προκλήθηκε η ασφυξία που έκοψε το νήμα της ζωής της 60χρονης βιολόγου, Suzanne Eaton αποκάλυψε ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης, ο οποίος έκανε και τη νεκροψία – νεκροτομή. 

Όπως είπε ο ίδιος στον ραδιοσταθμό «Radio 98,4», η δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου είναι από τις πιο περίπλοκες, ενώ πρόσθεσε πως η διαδικασία της νεκροψίας διήρκεσε εννέα ώρες. 

Ο θάνατος της γυναίκας ήταν ασφυκτικός, ενώ ως προς το πώς προκλήθηκε η ασφυξία, αποκάλυψε πως είναι δύο τα σενάρια που εξετάζονται. 

«Το πρώτο -και πιο ακραίο- σενάριο για τη δολοφονία της 60χρονης βιολόγου είναι ο θάνατος να προκλήθηκε από ασφυξία θέσης. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί αν ήταν ζωντανή την ώρα που την έριξε από την τρύπα στο σπήλαιο. Σε αυτό το σενάριο ο θάνατος θα μπορούσε να επέλθει λόγω των καταγμάτων που υπέστη και τη στάση (θέση) που είχε το σώμα της. Εύχομαι να μην ισχύει κάτι τέτοιο. Θα ήταν απάνθρωπο, ακραίο να πεθάνει αβοήθητη», σχολίασε ο κ. Παπαδομανωλάκης.

Όσον αφορά στο δεύτερο σενάριο είναι η ασφυξία να προκλήθηκε από απόφραξη τωναναπνευστικών οδών. Να σημειωθεί ότι από τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι τρεις ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό δείχνει να απομακρύνεται η εκδοχή της δολοφονίας δια στραγγαλισμού.

Παραιτήθηκε ο συνήγορος του 27χρονου

Όπως έγινε γνωστό, το πρωί ο συνήγορος του 27χρονου Μάρκος Περράκης πήγε στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων και υπέβαλε την παραίτησή του από την υπόθεση. Ο δικηγόρος, τον οποίο είχε προσλάβει η οικογένεια του νεαρού επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, τους οποίους χαρακτήρισε «προφανείς».

Κατέρρευσε ο σύζυγος της 60χρονης, όταν έμαθε για τον βιασμό

Την ίδια ώρα συντετριμμένη είναι η οικογένεια της Αμερικανίδας βιολόγου μετά από τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον μαρτυρικό της θάνατο. 

Σύμφωνα με το cretalive, ο σύζυγος και τα παιδιά της άτυχης γυναίκας βρέθηκαν στην Κρήτη από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισής της και παρακολουθούσαν από κοντά τις έρευνες. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, ο επικεφαλής συνήθιζε να ενημερώνει τηλεφωνικά τον σύζυγο της γυναίκας. Όταν, λοιπόν, βρήκαν τον δράστη κι εκείνος ομολόγησε το έγκλημά του, ενημέρωσαν πρώτα τον σύζυγο της 60χρονης για τις ραγδαίες εξελίξεις. 

Δολοφονία βιολόγου: Τη βίασε και μετά την πέταξε στη σπηλιά

Εκείνος ρώτησε ποιος είναι και ποιο ήταν το κίνητρό του και όταν ο αστυνομικός του είπε πως πριν τη σκοτώσει τη βίασε, ξέσπασε σε λυγμούς, κατέρρευσε κι έδωσε το ακουστικό στην αδελφή της συζύγου του, καθώς δεν ήταν σε θέση να ακούσει περισσότερες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. 

Δολοφονία βιολόγου:Πώς περιέγραφε ο 27χρονος τον εαυτό του στα social media

Ερευνώνται δύο ακόμα περίεργες επιθέσεις εναντίον γυναικών

Ο νεαρός αγρότης, γιος παπά και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος στα social media παρουσιαζόταν ως φυσιοδίφης, εφευρέτης και «δόκιμος»… μοναχός Σαολίν βρέθηκε την Τρίτη ενώπιον του εισαγγελέα από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. 

Η αστυνομία, ωστόσο, συνεχίζει τις έρευνες, καθώς τα στόματα αρχίζουν και ανοίγουν. Δύο γυναίκες ανέφεραν στις αρχές πως ένα λευκό αυτοκίνητο, παρόμοιο με αυτό του φερόμενου ως δράστης της Αμερικανίδας βιολόγου, αποπειράθηκε να τις χτυπήσει και τις κυνηγούσε.

Σκότωσαν τη βιολόγο στα Χανιά: Της έφραξαν το στόμα και τη μύτη

Μάλιστα, η μία από αυτές, με καταγωγή από τη Λιθουανία, ανέφερε πως η επίθεση έγινε την ώρα που έκανε τζόκινγκ, όπως ακριβώς και η Suzanne Eaton. 

Ερευνάται, επίσης, και μία παλιότερη υπόθεση βιασμού, η οποία δεν είχε καταγγελθεί για να διαπιστωθεί αν και σε αυτήν εμπλέκεται ο 27χρονος. 

«Δεν περνούσα καλά. Ήθελα να εκτονωθώ»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος υπέπεσε σε αρκετές αντιφάσεις κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του και τελικά «έσπασε» και ομολόγησε το έγκλημά του. Φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς πως τον τελευταίο καιρό η ζωή του δεν ήταν καλή, ένιωθε πιεσμένος και ήθελε να εκτονωθεί. 

«Όποια και να βρισκόταν μπροστά μου εκείνη την ώρα το ίδιο θα έκανα», φέρεται να παραδέχθηκε με απίστευτη κυνικότητα που «πάγωσε» ακόμα και τους έμπειρους αστυνομικούς. 

Ο νεαρός είδε τη γυναίκα να κάνει τζόκινγκ και όπως είπε… «ερεθίστηκε». Τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητό του για να την ακινητοποιήσει και μετά τη μαχαίρωσε για να σταματήσει να φωνάζει. Την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ, τη μετέφερε στο παλιό πολυβολείο των Γερμανών και αφού τη βίασε την πέταξε στο σπήλαιο από μια τρύπα κι έφυγε. Πήγε σε κοντινό νεκροταφείο, όπου καθάρισε το πορτ μπαγκάζ, προσπαθώντας να εξαφανίσει τα ίχνη του κι επέστρεψε στο σπίτι του.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν η άτυχη γυναίκα ήταν νεκρή όταν τη βίασε ο 27χρονος, όμως σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες φαίνεται πως δεν είχε τις αισθήσεις της. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων θα ρίξουν περαιτέρω φως στην συγκλονιστική αυτή υπόθεση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top