Τα νέα συστήματα που κάνουν τη διαφορά στο ανανεωμένο Volvo XC90

Μοντέλο ασφαλέστατο με μεγάλη οικονομία καυσίμου

Volvo XC90

Το ανανεωμένο Volvo XC90 αποτελεί ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο με συστήματα αυτόνομης οδήγησης που περιλαμβάνουν όλους τους κωδικούς όπως City Safety με αναγνώριση πεζών, ποδηλατών και μεγάλων ζώων με αυτόματη πέδηση  και Blind Spot Information, Oncoming Lane Mitigation και Cross Traffic Alert

Η ανανέωση του πετυχημένου Volvo XC90 εντοπίζεται κυρίως στην προσθήκη ενός συστήματος με το οποίο υπάρχει μείωση στην κατανάλωση καυσίμου  μέχρι και 15% αλλά και στα καυσαέρια. Μιλάμε για το KERS ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας την ώρα του φρεναρίσματος   με τα μοντέλα που το έχουν να φέρουν  το διακριτικό "B" και θα το συναντάμε  παράλληλα με την  έκδοση plug-in hybrid T8 Twin Engine.H τελευταία  διαθέτει νέα μπαταρία,προηγμένο σύστημα φόρτισης brake-by-wire με απόδοση 420 ίππους. Η κίνηση αμιγώς με τον ηλεκτροκινητήρα έχει αυξηθεί περίπου 15%.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες αλλαγές εντοπίζονται κυρίως  στις νέες επενδύσεις καθισμάτων αλλά και στις επιλογές εσωτερικών χώρων  με  τετραθέσια, πενταθέσια, εξαθέσια και επταθέσια έκδοση ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε αγοραστή.

Το ανανεωμένο Volvo XC90 θα διατίθεται και με νέο ήπιο υβριδικό σύστημα Β5 σε diesel  έκδοση και Β6 σε βενζινοκίνητη έκδοση. .Στα hi –tec  στοιχεία είναι και το αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας  Sensus  Android Auto  και Apple Carplay. Το ανανεωμένο XC90 (Model Year 2020) παράγεται στο εργοστάσιο της Torslanda στη Σουηδία.

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top