Μάικλ Φελπς: Ο Ολυμπιονίκης με τα 28 μετάλλια που σκεφτόταν να αυτοκτονήσει

Ο κολυμβητής που έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ

Σαν σήμερα 30 Ιουνίου του 1985 γεννήθηκε στη Βαλτιμόρη ο Μάικλ Φελπς, που θεωρείται ο κορυφαίος όλων των εποχών στην αγωνιστική κολύμβηση, με 28 ολυμπιακά μετάλλια, από τα οποία τα 23 χρυσά.

Οι σταρ που τα είχαν όλα και πέθαναν βυθισμένοι στον κόσμο των ναρκωτικών

Mάικλ Φελπς χρυσό μετάλλιο

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008) έγινε ο πρώτος αθλητής που κέρδισε οκτώ χρυσά μετάλλια σε μία διοργάνωση. Αμέτρητα είναι τα μετάλλια που έχει κερδίσει σε παγκόσμια, παναμερικανικά και εθνικά πρωταθλήματα, όπως και τα παγκόσμια ρεκόρ που έχει καταρρίψει.

14 χρόνια μετά - Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη σορό του Michael Jackson

Το νερό έγινε το κρυσφήγετό του όταν ήταν μικρός

Μάικλ Φελπς

Ξεκίνησε να κολυμπάει στα 7 του χρόνια, συμπτωματικά τη χρονιά που οι γονείς του χώρισαν. Ο μικρός έμεινε με την Ντέμπι, τη μητέρα του, κι αποφάσισε να απελευθερώσει όλη του την ενέργεια στο νερό όπως έκαναν και οι δυο μεγαλύτερες αδελφές του, αμφότερες κολυμβήτριες.

Δεν ήταν εύκολο παιδί. Από τα 9 του κιόλας, είχαν καλέσει τη μητέρα του στο σχολείο για να της πουν ότι το αγόρι είχε προβλήματα συγκέντρωσης.

Πολύ σύντομα και με την κατάλληλη παρακολούθηση από ειδικούς, διαπιστώθηκε ότι ο μικρός Μάικλ, έπασχε από διαταραχή υπερκινητικότητας και είχε τεράστιο έλλειμμα προσοχής.

Με έναν μαγικό τρόπο,  συγκεντρωνόταν και αισθανόταν στο φυσικό του περιβάλλον μόνο όταν κολυμπούσε, μονάχα μέσα στο νερό.

Ο Μάικλ Φέλπς και η κατάθλιψη

Μπορεί ο κόσμος να παραληρούσε βλέποντας το Μάικλ Φελπς να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Εκείνος όμως μέσα του πάλευε με βαριάς μορφής κατάθλιψη.

Αρχικά, έκρυβε το πρόβλημα κάτω από το χαλί μέχρι που έφτασε κοντά στην αυτοκτονία.

Μάικλ Φελπς

«Εάν γυρίσω πίσω τον χρόνο και πω κάτι στον πιο νέο εαυτό μου, είναι να πιστέψει στην καρδιά του και να μην τα παρατάει ποτέ. Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι όταν κατάλαβα ότι είναι εντάξει να μιλήσεις σε κάποιον και να ζητήσεις βοήθεια. Νομίζω αυτό άλλαξε τη ζωή μου για πάντα», έχει πει ο ίδιος.

Μέριλ Στριπ: Ο θάνατος του συντρόφου της και ο γάμος της λίγους μήνες μετά

Το  2004, είχε συλληφθεί να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ η φωτογραφία του την ώρα που κάπνιζε ναργιλέ του στέρησε πολλούς από τους χορηγούς του. Μετά τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου έπιασε πάτο. Στάθηκε ξανά στα πόδια του χάρη στη βοήθεια ειδικών.

Μάικλ Φελπς


«Μετά από κάθε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων έπεφτα σε βαριάς μορφής κατάθλιψη. Μετά τους Αγώνες του Λονδίνου το 2012 (όπου κατέκτησε τέσσερα χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια) ήμουν σπίτι μου χωρίς φαγητό ή ύπνο για τέσσερις μέρες. Δεν ήθελα να επιστρέψω στην κολύμβηση, δεν ήθελα να ζω. Σε αυτή την κατάσταση σκέφτεσαι ακόμη και την αυτοκτονία. Όλοι νομίζουν πως είμαστε αυτοί οι ανίκητοι άνθρωποι, αλλά κι εμείς ψάχνουμε βοήθεια», είχε δηλωσει ο Αμερικανός αθλητής.

Πλέον ο Μάικλ Φελπς μακριά από εξαρτήσεις και εμμονές, ζει με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top