Το απωθημένο του Καρόλου: Τι είχε η Καμίλα που δεν είχε η Νταϊάνα

Ο παράνομος έρωτάς τους κατέληξε σε γάμο σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια

Ήταν Φεβρουάριος του 1981. Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την ανακοίνωση του Παλατιού για τον αρραβώνα και τον επικείμενο γάμο του πρίγκιπα Καρόλου με την Νταϊάνα

Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ

Οι ρεπόρτερ, που στην κυριολεξία έτρεχαν πίσω από το ζευγάρι, τους ρωτούν αν είναι ερωτευμένοι, η Νταϊάνα απαντά: «Φυσικά». Μα προτού προλάβει να ολοκληρώσει τη μονολεκτική, αλλά ενθουσιώδη, απάντησή της θα ακούσει τον Κάρολο να προσθέτει κυνικά: «ό,τι και να σημαίνει το ερωτευμένοι». 

Κάρολος Γ': Οι σπουδές, το πάθος για τα φυτά και η σκιά της Νταϊάνα

Αυτή ήταν μόνο αρχή. Ο γάμος της ήταν αποτυχημένος από την πρώτη στιγμή και επισκιάστηκε από τον παράνομο δεσμό του πρίγκιπα με την Καμίλα Πάρκερ. Έναν δεσμό, που μπορεί να ήταν παράνομος και να πέρασε από 40 κύματα, όμως, τελικά οι δύο τους κατέληξαν μαζί και παντρεύτηκαν σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια. Η Καμίλα ήταν το μεγάλο απωθημένο του Καρόλου και τίποτα δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Πήγε κόντρα σε όλους και στάθηκε γαμπρός στο πλευρό της. 

πρίγκιπας Κάρολος Νταϊάνα

Ο πρίγκιπας Κάρολος με την Νταϊάνα μετά τον αρραβώνα τους

Η γνωριμία του πρίγκιπα Καρόλου με την Καμίλα

Κάρολος- Καμίλα: Το παρασκήνιο της σχέσης τους και η κόντρα με την Ελισάβετ

Η πρώτη του χειραψία με την Καμίλα έγινε το 1970 στο γήπεδο πόλο του μεγάλου πάρκου του Ουίνδσορ. Η 23χρονη Καμίλα λέγεται πως πλησίασε τον Κάρολο, τον χαιρέτησε και αμέσως του είπε: «Ξέρεις, ο προ-πάππους σου και η προ-γιαγιά μου ήταν εραστές. Τι λες γι' αυτό;», αναφερόμενη στο ειδύλλιο της Αλις Κέπερ με τον βασιλιά Εδουάρδο τον έβδομο. Αμέσως υπήρξε μια έλξη. 

«Ο Κάρολος αγάπησε τον τρόπο που χαμογελούσε με τα μάτια της. Χασκογελούσαν με τα ίδια πράγματα», αποκαλύπτει η Πένι Τζούνορ στο βιβλίο της «Η δούκισσα: Η ανείπωτη ιστορία». «Του άρεσε, επίσης, ότι ήταν φυσική, ανοιχτή και φιλική, του άρεσε ότι δεν ήταν δουλοπρεπής ή γλείφτρα απέναντι στον διάδοχο του θρόνου. Με άλλα λόγια τον γοήτευσε από την αρχή και η καρδιά του άρχισε να χτυπά δυνατά». 

Οι δυο τους στη συνέχεια πήγαιναν μαζί σε αρκετούς αγώνες πόλο, ενώ αργότερα συναντιούνταν κρυφά στο κτήμα του Λόρδου Μαουντμπάτεν. Η σχέση τους, όμως, είχε...προθεσμία.

Ο πρίγκιπας Κάρολος είχε προγραμματίσει να φύγει με το βασιλικό ναυτικό στην Καραϊβική. Τότε αντί να ζητήσει από την Καμίλα να τον περιμένει να γυρίσει σε οκτώ μήνες, φέρεται να απέφυγε να εκφράσει τη δύναμη των συναισθημάτων του. Εκείνη, όσο ο πρίγκιπας Κάρολος έλειπε σε ταξίδι, έκανε σχέση με τον Αντριου Πάρκερ Μπόουλς, τον οποίο και παντρεύτηκε περίπου έναν χρόνο μετά.

Ο πρίγκιπας Κάρολος σε νεαρή ηλικία

Ο πρίγκιπας Κάρολος σε νεαρή ηλικία

Λέγεται πως η είδηση του γάμου της Καμίλα έκανε έξαλλο τον Κάρολο. Πληροφορήθηκε το γεγονός εν πλω, καθώς υπηρετούσε στο Πολεμικό Ναυτικό. Μάλιστα, το βράδυ πριν από τον γάμο του με την Νταϊάνα, εκείνος έκλαιγε γοερά. Δεν ήταν εκείνη ο άνθρωπος που ήθελε να έχει πλάι του.

Η πρώτη υστερία της Νταϊάνα

Η πρώτη μεγάλη κρίση ανάμεσα στον Κάρολο και την Νταϊάνα σημειώνεται λίγο πριν από τον γάμο τους, όταν στο γραφείο του ανακαλύπτει ένα βραχιόλι προορισμένο για την κυρία Πάρκερ Μπόουλς. «Δεν είμαι υποχρεωμένος να σου δώσω λογαριασμό», της απαντά όταν απαιτεί να μάθει τον λόγο ύπαρξης αυτού του βελούδινου κουτιού. Μία χρυσή αλυσίδα με μια μπλε πολύτιμη πέτρα, πάνω στην οποία ήταν σκαλισμένα τα γράμματα G και F (από το Γκλάντις και Φρεντ που ήταν τα χαϊδευτικά τους).

"Θέλω τον άντρα μου": Ο άγνωστος καυγάς Νταϊάνα - Καμίλα

«Παντρευόμαστε αύριο. Μήπως έχουμε διαφορετική ιδέα για τον γάμο;» του λέει εκείνη. «Δικαιούμαι να έχω μια ιδιωτική ζωή», αντεπιτίθεται ο Κάρολος. «Είναι εντελώς παράλογο. Γιατί να της χαρίσεις ένα βραχιόλι;» και εκείνος απάντησε «Για να την ευχαριστήσω που έχει σταθεί στο πλευρό μου».

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Νταϊάνα μετά τον γάμο τους

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Νταϊάνα μετά τον γάμο τους

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο BBC η Νταϊάνα το 1995, δήλωσε απερίφραστα: «Ήμασταν τρεις σε αυτή τη σχέση, ήταν λίγο υπερβολικό».

«Θέλω τον άντρα μου»

Ήταν αργά το απόγευμα, μετά το τέλος ενός δείπνου στο οποίο η Νταϊάνα αποφάσισε να συνοδεύσει τον Κάρολο, παρότι ήξερε πως θα ήταν εκεί και η ερωμένη του, η Καμίλα. Οι περισσότεροι από τους καλεσμένους, συμπεριλαμβανομένης της πριγκίπισσας, είχαν πάει στον επάνω όροφο, στο σαλόνι, αλλά όχι ο ο Κάρολος και η Καμίλα.

Όταν η Νταϊάνα επέστρεψε στον κάτω όροφο για να δει πού ήταν ο Κάρολος, τον βρήκε να κάθεται μαζί με την Καμίλα και να συζητούν με έναν φίλο τους.  ότε είπε στην Καμίλα :«Θα ήθελα, απλά, να ξέρεις ότι γνωρίζω ακριβώς τι συμβαίνει. Συγγνώμη που μπαίνω στον δρόμο σας. Πρέπει να είναι κόλαση και για τους δυο σας. Μη μου συμπεριφέρεστε σαν να είμαι ηλίθια!».

Απαντώντας στην Νταϊάνα, η Καμίλα είπε τα εξής: «Εχεις ό,τι έχεις θελήσει ποτέ στη ζωή σου. Έχεις όλους τους άντρες στον κόσμο να σε ερωτεύονται και έχεις και δύο πανέμορφα παιδιά. Τι περισσότερο θέλεις;» Η απάντηση της Νταϊάνα ήταν άμεση: «Θέλω τον άντρα μου».

Το διαζύγιο και ο νέος γάμος 

Ο Κάρολος και η Νταϊάνα πήραν διαζύγιο στις 28 Αυγούστου 1996. 

Ο γάμος του πρίγκιπα Καρόλου με την Καμίλα στις 9 Απριλίου 2005

Ο γάμος του πρίγκιπα Καρόλου με την Καμίλα στις 9 Απριλίου 2005

Στις 8 Απριλίου 2005 ο Κάρολος και η Καμίλα παντρεύονται σε μια τελετή χωρίς πολυτέλειες. Η Ελισάβετ συμφωνεί με τον γάμο. Από εκείνη την ημέρα η κοινή θνητή Καμίλα γίνεται η δούκισσα της Κορνουάλης.

Λένε πως η Καμίλα είχε τόσο άγχος ότι ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στο δρόμο για το παρεκκλήσι του Windsοr θα την αποδοκίμαζε, που δε σηκωνόταν από το κρεβάτι της. Τελικά δε συνέβη. Και στα επόμενα χρόνια που πέρασαν η δημόσια εικόνα της άλλαξε. Σε αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο η δημόσια αποδοχή της βασίλισσας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top