Όταν η Edith Piaf ερωτεύτηκε παράφορα τον Δημήτρη Χορν

Η ερωτική επιστολή της Piaf: «Τάκη, μη μου πληγώσεις την καρδιά»

Edith Piaf - Δημήτρης Χόρν

Ήταν 18 Σεπτεμβρίου του 1946 όταν η Γαλλίδα τραγουδίστρια Edith Piaf, έδωσε μια συναυλία στο «Θέατρο Κοτοπούλη» στην Αθήνα. Η 31χρονη τραγουδίστρια θα γνωρίσει τότε τον 25χρονο ηθοποιό Δημήτρη Χορν και θα τον ερωτευτεί σφοδρά, χωρίς ανταπόκριση.

Edith Piaf

Ο ηθοποιός ήταν τότε παντρεμένος με την Ρίτα Φιλίππου. 

Η Edith Piaf προσπάθησε πολύ να τον διεκδικήσει. Έτσι όταν επέστρεψε στο Παρίσι, άρχισε να του στέλνει παθιασμένες ερωτικές επιστολές. 

Μία από αυτές, , ήρθε στη δημοσιότητα και δημοπρατήθηκε το 2008 σε ξενοδοχείο των Αθηνών όπου πουλήθηκε για 1500 ευρώ.

«Σ’ αγαπώ όπως δεν αγάπησα ποτέ κανέναν, Τάκη, μη μου πληγώσεις την καρδιά! Μπορεί να έρθεις στο Παρίσι με την Ειρήνη, αλλά μάλλον δεν το βλέπω, έτσι θα έρθω εγώ κοντά σου το Νοέμβριο, κανείς στον κόσμο δεν θα με εμποδίσει να έρθω στην Αθήνα, όμως αυτό που πρέπει να κάνεις χωρίς δισταγμό είναι να έρθεις στην Αμερική το Δεκέμβριο, έτσι θα ξανασμίξουμε εκεί και από κει ελπίζω να σε φέρω στο Παρίσι, που όταν το γνωρίσεις θα το αγαπήσεις όσο κι εγώ, Αν πας στο Λονδίνο μετά την Αμερική θα πάω κι εγώ, θα ‘θελα να ζω πολύ κοντά σου, νομίζω πως θα μπορούσα να σε κάνω ευτυχισμένο και πιστεύω επίσης πως σε καταλαβαίνω πολύ καλά. Ξέρω πως είμαι ικανή να τα παρατήσω όλα για σένα».

Δημήτρης Χορν

Δύο περίπου μήνες μετά την επιστολή, η Piaf έστειλε στον Χορν ένα τηλεγράφημα που έγραφε: «Αν μπορείς γράψε μου στο όνομα κυρία Μπιγκάρ, στην οδό Μπερί 26. Μην βάλεις το όνομά μου στη διεύθυνση». Η τραγουδίστρια είχε κι εκείνη δεσμό την περίοδο εκείνη, ωστόσο, όπως εξομολογήθηκε στην επιστολή της, θα μπορούσε να τα παρατήσει όλα για τον Χορν. 

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε αφού ο ηθοποιός δεν ανταποκρίθηκε. 

Λίγα χρόνια αργότερα ο Χορν απασχόλησε τον Τύπο και το κοινό με τον έρωτα του για την Έλλη Λαμπέτη.... 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top