Θεοδωρικάκος: 1.500 μετανάστες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα σε μία μέρα

Σε μαζική απόπειρα εισόδου από τον Έβρο αναφέρθηκε ο Υπουργός   

1.500 μετανάστες προσπάθησαν από τον Έβρο να εισέλθουν στην Ελλάδα την Πέμπτη ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στον Γ.  Αυτιά. 

Νότης Μηταράκης: Μεγαλώνει ο φράχτης στον Έβρο

«Μέσα σε ένα 24ωρο και κυρίως βραδινές ώρες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα 1.500 μετανάστες» ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.    

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε σε μεγάλη κλιμάκωση του φαινομένου των παρανόμων μετακινήσεως μεταναστών τις τελευταίες εβδομάδες 

Αυξάνουν την πίεση στον Έβρο οι Τούρκοι

«Έχουμε συλλάβει 60 διακινητές αλλοδαπούς τις τελευταίες ημέρες που είχαν στημένα κυκλώματα να φέρουν αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο οποίος αναφέρθηκε και στις συνθήκες που ευνοούν το πέρασμα από τον Έβρο το καλοκαίρι,  καθώς οι διακινητές προσπαθούν να αξιοποιήσουν το γεγονός ότι  τα νερά του ποταμού Έβρου υποχωρούν.   

Ο κ. Θεοδωρικάκος ήταν αιχμηρός και πάλι για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως υποστήριξε «μερικοί θέλουν την ελληνική αστυνομία να κάνει τους βαρκάρηδες» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να σταματήσουν να ονειρεύονται ότι θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα τα κάνουμε ξέφραγο αμπέλι». 

ΥΠΕΞ για Έβρο: «Η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει συνοριακό ζήτημα»

Για τη νησίδα στον Έβρο που εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες ο Υπουργός ήταν κατηγορηματικός ότι δε βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος και παρουσίασε έγγραφο του ΓΕΣ στο οποίο αναφέρεται ότι οι συντεταγμένες της είναι εκτός ελληνικής επικράτειας και βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος. Συμπλήρωσε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο θα κατατεθεί στη Βουλή. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top