Σε ποιον «ποντάρει» η Ελλάδα για νέο πρόεδρο των ΗΠΑ  

«Μπάιντεν και ξερό ψωμί» αλλά και ισορροπίες λόγω Πομπέο

Σε ποιον υποψήφιο «ποντάρει» η Ελλάδα για την εκλογή του ως νέου προέδρου των ΗΠΑ αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Πάρτι με 400 άτομα κάνει ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το σύνθημα στην ελληνική κυβέρνηση είναι «Μπάιντεν και ξερό ψωμί» για πολλού λόγους.  

Παράδειγμα ότι σε δυο μεγάλες κρίσεις,  στο θέμα της Αγίας Σοφίας και στο Oruc Reis,  ο Τραμπ έπαθε αφωνία,  ενώ ο Μπάιντεν αντιθέτως είπε δημόσια «θα αντιδράσω στην τουρκική παραβατικότητα».   

Επίσης ο Μπάιντεν είναι υπέρ:  

-Της ενίσχυσης του ΝΑΤΟ (άρα δε θα δεχτεί να ευτελίζει τη Συμμαχία ο Ερντογάν 
- Των κυρώσεων στην Τουρκία για τους ρωσικούς πυραύλους S-400 
- Tου ανοίγματος της Αμερικής στην Ευρώπη (που θα κάνει και τους Ευρωπαίους να αισθανθούν πιο ισχυροί απέναντι στον Ερντογάν).  

Εκλογές ΗΠΑ: Στις κάλπες οι Αμερικανοί για να βγάλουν τον νέο πρόεδρο

Όπως όμως εξήγησε η Κ. Μακρή, «βεβαίως, επειδή την πάθαμε το 2016  όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στήριζε ανοικτά Χίλαρι και βγήκε ο Τραμπ -  δημόσια κρατάμε ίσες αποστάσεις.   

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας γνωρίζεται πάντως και με τον Μπάιντεν από το 2009 όταν επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, ενώ τότε   ξεμπλόκαρε και το θέμα της βίζας. Έχει όμως καλές σχέσεις και  με τον Υπουργό Εξωτερικών  του Τραμπ, Μάικ Πομπέο. «Και στους δύο ευχηθήκαμε καλή επιτυχία, για να μην την ξαναπατήσουμε» κατέληξε η Κ. Μακρή. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top