Συνάντηση Δένδια – Ντάτσιτς: Θα έρθουν πολλοί Σέρβοι για διακοπές σε Ελλάδα

Ισχυροί οι δεσμοί Ελλάδα – Σερβίας, δήλωσε ο ΥΠΕΞ

Δένδιας και Ντάτσιτς

Με τον Σέρβο ομόλογό του, Ίβιτσα Ντάτσιτς, συναντήθηκε ο Νίκος Δένδιας στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο ετέθησαν οι διμερείς σχέσεις, η αντιμετώπιση του κορωνοϊού, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, η ευρωπαϊκή προοπτική του Βελιγραδίου, καθώς και όλα τα εν εξελίξει διεθνή γεγονότα.

Αναμετρήθηκαν για κορωνοϊό και οικονομία στη Βουλή Μητσοτάκης και Τσίπρας

Ο κ. Δένδιας, σε γραπτή δήλωσή του, υπογράμμισε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδος και Σερβίας, «που πηγάζουν από τη διαχρονική φιλία των λαών και την κοινή θρησκευτική και πολιτισμική παράδοση».

Ανακοίνωσε 4 μέτρα για οικονομία και φορολογία ο Μητσοτάκης

«Σε πολιτικό επίπεδο, η άριστη σχέση των δύο χωρών επισφραγίστηκε από την 3η Συνάντηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας που έλαβε χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα και οδήγησε στην υπογραφή της Κοινής Διακήρυξης για τη Σύσταση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο εμβάθυνσης των πολυδιάστατων σχέσεων μας», τόνισε ο κ. Δένδιας.

Αναφορικά με τον κορωνοϊό, ο κ. Δένδιας σημείωσε: «Εκφράσαμε τη βούλησή μας να συνεργαστούμε σε ένα ευρύ φάσμα τομέων για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της, τόσο στις χώρες μας όσο και στην ευρύτερη περιοχή μας».

«Όσον αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, επαναδιατύπωσα τη σταθερή στήριξη της χώρας μας», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε: «Πάγιος στόχος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι η ενσωμάτωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Η ένταξη στην ΕΕ θα προσφέρει τις απαραίτητες εκείνες προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός χώρου ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις που λειτουργούν αποσταθεροποιητικά για την περιοχή. Και η Σερβία έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση ένταξης στην ΕΕ».

«Ελπίζουμε ότι το πρόβλημα της πανδημίας του ιού σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν και ότι φέτος πολλοί πολίτες μας θα έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα, αλλά περιμένω και τους Έλληνες φίλους μας στη Σερβία» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Ίβιτσα Ντάτσιτς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top