Έρχεται γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου από επιχειρήσεις

Γεωργιάδης: Δε γίνεται νέα μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση

Ικανοποιητικά χαρακτήρισε τα πρώτα στοιχεία από το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, προανήγγειλε γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα αφήσει ικανοποιημένη την αγορά». Όπως είπε, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Επίδομα 534 ευρώ: Οι τέσσερις ημερομηνίες – κλειδιά

Απαντώντας στο αίτημα για περαιτέρω μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%, ο κ. Γεωργιάδης παρατήρησε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά και μια περαιτέρω μείωση στο 6% θα δημιουργούσε δημοσιονομικό πρόβλημα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

Ξενοδοχεία στα νησιά: Μείον 25% οι τιμές για να σωθεί ο Ιούλιος

Όσον αφορά το θέμα της επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, τόνισε ότι οι απαιτούμενες ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν ολοκληρωθεί, αλλά θα χρειαστούν λίγες μέρες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως ο δεύτερος κύκλος θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός για τον δεύτερο κύκλο ανέρχεται σε 1,34 δισ. ευρώ.

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Έρχεται ο δεύτερος γύρος

Τέλος, σχολιάζοντας το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι», το οποίο παρουσιάστηκε τη Δευτέρα, είπε πως – ειδικά όσον αφορά τη μείωση της προκαταβολής φόρου – ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την προκαταβολή φόρου στο 50% και την ανέβασε στο 100%.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top