Ψήφος εμπιστοσύνης με 153 «ναι» - Από εβδομάδα η ψήφιση των θετικών μέτρων

Σε πιο ήπιους τόνους η αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη

Την ψήφο εμπιστοσύνης που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την κυβέρνηση του, έδωσαν συνολικά 153 βουλευτές μετά από ονομαστική φανερή ψηφοφορία από την Ολομέλεια της Βουλής. 

Αρνητική ψήφο έδωσαν 136. Συνολικά ψήφισαν 289 βουλευτές.

Τη στήριξή του στη κυβέρνηση έδωσε και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, προκαλώντας... έκπληξη.

Μια μέρα νωρίτερα, ο κ. Σαρίδης δήλωσε πως δεν βρίσκεται κοντά στην Ένωση Κεντρώων αλλά θα συνεχίζει να στηρίζει το κόμμα.

Τσίπρας: Την επόμενη εβδομάδα η ψήφιση των θετικών μέτρων στη Βουλή

Κατά την έξοδό του από το Κοινοβούλιο, αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η ψήφιση της δέσμης μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα προχωρήσουν τα μέτρα «για την ενίσχυση των πολλών, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, όλα όσα εξαγγείλαμε, θα γίνουν άμεσα πράξη. Όλα όσα αφορούν το 2019 θα ψηφιστούν την επόμενη εβδομάδα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τη μεθεπόμενη».

«Είναι μια στρατηγική που αφορά την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας, να νιώσουν οι πολίτες που ακόμη δεν έχουν αισθανθεί το τέλος της κρίσης και των μνημονίων, ανάσα ελάφρυνσης και προοπτικής» συμπλήρωσε. 

Αναφορικά με τη νέα ψήφο που πήρε από τον Σαρίδη τόνισε ότι είχε πει στον Μητσοτάκη πως «θα πήγαινε για μαλλί και θα έβγαινε κουρεμένος. Έτσι και έγινε»

Σε ερώτηση αν αναμένονται και άλλα μέτρα ελάφρυνσης, εκτός από αυτά που ανακοινώθηκαν και ψηφίζονται την επόμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός είπε: «Έχουμε μια στρατηγική η οποία δεν είναι στρατηγική συγκυριακή ή ευκαιριακή. Αυτά που ανακοινώσαμε, τα έχουμε σχεδιάσει εδώ και δύο χρόνια, είναι μόνιμα μέτρα» υπογράμμισε.

Ηπιότεροι τόνοι στη Βουλή από Τσίπρα – Μητσοτάκη

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έριξαν τους τόνους της αντιπαράθεσης και διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους  χωρίς ακρότητες σε σχέση με το σκληρό "ροκ" της Τετάρτης. 

Όσα είπαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φωτοβολίδα, θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας έκρυψε τον Πολάκη πίσω από ένα ολόκληρο κόμμα

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top