Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φωτοβολίδα, θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης στη Βουλή

«Αυτό το τριήμερο η αξιωματική αντιπολίτευση κι ο αρχηγός της προσπαθησαν να εκτρέψουν τη συζήτηση. Ο στόχος τους νομίζω έγινε σαφής: να μη συζητήσουμε για τα μέτρα ανάπτυξης, την οικονομία, το πώς θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, αλλά να συζητάμε θέματα που επέλεξε το επικοινωνιακό του επιτελείο, που έχει επιλέξει να πάμε σε "εκλογές-αρένα"» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Κ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας έκρυψε τον Πολάκη πίσω από ένα ολόκληρο κόμμα

«Δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με τις πολιτικές επιθέσεις και τα fake news. Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε μόνος σας, ακόμη και επιτιθέμενος σε νεκρούς. Εγώ δεν έχω μιλήσει ποτέ με αυτό τον τρόπο» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Ο πατέρας σας ήταν πρωθυπουργός, σε ένα πολωμένο κλίμα, όπως τώρα. Η τότε αντιπολίτευση τον έλεγε "εφιάλτη" κλπ. Εγώ ποτέ δεν έχω αναφερθεί σε τίποτα από όλα αυτά. Δεν θέλω να συνεχίσω τίποτα από όλα αυτά» σημείωσε, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Λέω, ως εδώ αυτή η συζήτηση. Όμως θέλω να αναρωτηθώ δημόσια και ανοιχτά, γιατί επιλέγετε αυτή τη στρατηγική της λάσπης στον ανεμιστήρα. Αφού μας λέτε ότι είστε μπροστά στις εκλογές, τις έχετε κερδίσει, έχετε τον θρίαμβο στο τσεπάκι σας. Μήπως τελικά ζορίζεστε και γι' αυτό, αντί να συζητάμε άλλα, θέλετε να συζητάμε για τους πατεράδες μας και τις διακοπές;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

«Ζείτε, κύριοι της αντιπολίτευσης, εδώ και πάρα πολύ καιρό σε μια ψευδαίσθηση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, ότι θα σβήσει, ότι δεν στηρίζεται στον ελληνικό λαό» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχετε κάνει μεγάλο λάθος προσπαθώντας να πάτε τη συζήτηση από την οικονομία στο ηθικό μειονέκτημα. Μετά το "μαζί τα φάγαμε" του κ. Πάγκαλου, θέλετε να πείτε "όλοι το ίδιο είμαστε"» υποστήριξε, για να συμπληρώσει: «Δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι δεν είστε μέλος της ελίτ ή ότι είμαι εγώ μέλος της. Το πρόβλημα είναι το πρόγραμμά σας κι ο απαξiωτικός σας λόγος για τον λαό» υπογράμμισε.

«Εγώ, παρότι επιλέγω να ρίξω τους τόνους, είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε έτσι μέχρι τις εκλογές. Γιατί έχετε αντιγράψει την καμπάνια του ακροδεξιού Μπολσονάρου (Βραζιλία)» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όσο εσείς θα ασχολείστε με την παραπλάνηση, εμείς θα εργαζόμαστε για να δίνουμε απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες» υπογράμμισε, τονίζοντας πως «αυτή η Βουλή συνέρχεται για να ψηφίσει σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών. Με ιεραρχήσεις για τις επόμενες γενιες και για τους αδύναμους. Eμείς θα δίνουμε απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα των πολλών. Τα μέτρα στήριξης που φέρνουμε και ψηφίσουμε είναι μόνιμα, είναι η αποκατάσταση των αδικιών. Και δεν είναι μέτρα που αυξάνουν το δημόσιο χρέος, δεν παράγουν έλλειμα. Είναι αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς. Προχωρούμε σε αυτή την ελάφρυνση χωρίς να ανταλλάξουμε ούτε απολύσεις, ούτε περικοπές» είπε ο πρωθυπουργός.

«Είπατε κ. Μητσοτάκη ότι δεν γίνεται να επανέλθει η 13η σύνταξη. Θα' ρθείτε να την ψηφίσετε;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top