Τέλος στα σενάρια: Με σταυρό οι ευρωεκλογές–Στις 26 Μαΐου μαζί με δημοτικές

Τι απάντησε ο Χαρίτσης στις καταγγελίες για χιλιάδες ελληνοποιήσεις

Ψήφοι σε κάλπη

Να δώσει τέλος στα σενάρια για ευρωεκλογές με λίστα θέλησε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό και σημείωσε, όπως είχε πει πρόσφατα και ο πρωθυπουργός, ότι θα γίνουν μαζί με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις 26 Μαΐου.

Ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 88,6 FM, αναφέρθηκε και στην ψήφο των ομογενών, λέγοντας πως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή και εξηγώντας πως «αν οι εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο, προλαβαίνουμε».

Μάλιστα, είπε πως έχει συμφωνηθεί με τη Νέα Δημοκρατία στην Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ότι οι ομογενείς θα εκλέγουν βουλευτές Επικρατείας και πως το εν λόγω άρθρο θα αναθεωρηθεί στην επόμενη Βουλή.

Ευρωεκλογές: Δε θα υπάρχουν κάλπες για τους Έλληνες του Ηνωμένου Βασιλείου!

"Πόλεμος" κυβέρνησης - ΝΔ για την ψήφο των Ελλήνων της Μ. Βρετανίας

Παράλληλα, αναφερόμενος στο θέμα με την ψήφο των Ελλήνων στη Μεγάλη Βρετανία, τόνισε πως «θα αντιμετωπιστεί με ρύθμιση το πρόβλημα και θα ψηφίσουν οι Έλληνες εκλογείς».

Τι απάντησε στις καταγγελίες για «ελληνοποιήσεις» ενόψει εκλογών

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στο θέμα των ελληνοποιήσεων, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για διάθεση παραπληροφόρησης των πολιτών.

Όσον αφορά την Α’ Αθηνών, όπου η Νέα Δημοκρατία είχε κάνει και ερώτηση στη Βουλή για το εάν ισχύει δημοσίευμα ότι έχει δοθεί δικαίωμα ψήφου σε 43.000 αλλοδαπούς, είπε πως αποδόθηκε η ιθαγένεια σε 12.000 ανθρώπους και δεσμεύτηκε να φέρει τα στοιχεία τη Βουλή τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top