Παππάς: Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα - Δένδιας: Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει ήδη κλείσει

«Δεν θα υπάρξουν μέτρα μετά το 2018» διαβεβαίωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

«Δεν χρειάζονται μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση» δήλωσε  ο υπουργός Νίκος Παππάς, στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ, ασκώντας συγχρόνως κριτική στην  παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο.

Ανταπαντώντας στην ίδια εκπομπή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Δένδιας,  κατηγόρησε την κυβέρνηση για εξωραϊσμό της κατάστασης και επισήμανε ότι η αξιολόγηση έπρεπε να έχει ήδη κλείσει.  

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής,  σχετικά με το γιατί δεν απαιτούνται μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, υπογράμμισε ότι , «εμείς δεν θέλουμε μέτρα μετά το 2018, δεν θα υπάρξουν μέτρα μετά το 2018». Για να προσθέσει, «τα τεχνικά κλιμάκια θα πρέπει να γυρίσουν όταν υπάρξει πολιτική συμφωνία».

Επικριτικός  για τον αρχηγό της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη, τον κατηγόρησε ότι «έχασε χρυσή ευκαιρία να βάλει σήμερα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και έβαλε τη φανέλα του ΔΝΤ».

«Η διαπραγμάτευση θα έπρεπε να είχε κλείσει» παραδέχθηκε ο υπουργός, αλλά πρόσθεσε σχετικά με το ότι αυτό δεν συνέβη, πως ευθύνονται οι θεσμοί και οι διαφωνίες τους που χρησιμοποιούνταν ως άλλοθι.

Όσον αφορά τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με αφορμή και σχετικές δηλώσεις της επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ, ο υπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν ζητά εξαιρέσεις, αλλά κάλεσε  το Ταμείο την αλήθεια και όχι ψέματα για τις συντάξεις και τους φόρους.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αντέτεινε ότι «όποιος ακούει τον πρωθυπουργό και τον κ. Παππά νομίζει ότι όλα πάνε καλά, μακάρι να ήταν έτσι».

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι  το πλεόνασμα προέκυψε «από την υπερφορολόγηση των ελληνικών επιχειρήσεων» και εκτίμησε ότι δεν είναι συντηρήσιμη η ανάπτυξη που προβλέπεται. «Είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία», τόνισε.

Ένα άλλο πρόβλημα που μεγέθυνε η σημερινή κυβέρνηση, όπως τόνισε ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ  είναι τα «κόκκινα» δάνεια και τα χρέη, όλων των ειδών, τα οποία ανέρχονται στα 240 δις ευρώ.  «Οι πάντες έχουν φεσώσει τους πάντες, στην παγκόσμια Ιστορία δεν υπάρχει άλλο τέτοιο χρέος, πλην εκείνου της Ιταλίας», επισήμανε ο κ. Δένδιας.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top