Γεννηματά: «Θα σπάσουμε το αδιέξοδο δίπολο του αριστερού λαϊκίστικου κρατισμού»

«Η Κεντροαριστέρα δεν αφορά τις φιλοδοξίες των λίγων αλλά τα όνειρα των πολλών»

​Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ. Γεννηματά σε συνέντευξή της στην Καθημερινή.

«Εμείς θα σπάσουμε το αδιέξοδο δίπολο του αριστερού λαϊκίστικου κρατισμού του ΣΥΡΙΖΑ και του "μεταρρυθμιστικού" νέο- λαϊκισμού της ΝΔ από την άλλη. Ο ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές θα αξιολογήσει και θα κρίνει ποια πολιτική δύναμη είναι χρήσιμη», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Για να βγούμε από το αδιέξοδο της κρίσης πρέπει να ενώσουμε ξανά τη διχασμένη Ελλάδα, να στηρίξουμε τις παραγωγικές της δυνάμεις με ένα σχέδιο δημιουργικής συνεργασίας του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, του κράτους με την αγορά προς όφελος της κοινωνίας. Εμείς έχουμε το "λογισμικό", έχουμε την εμπειρία, έχουμε την αξιοπιστία να τρέξουμε αυτό το project και οι πολίτες το ξέρουν».

Σε ερώτηση για τη στάση του κόμματός της στο θέμα του εκλογικού νόμου η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι ήταν «πολιτική επιλογή – υπέρβαση που έθετε τις προϋποθέσεις για ένα αναλογικό εκλογικό σύστημα, με διασφάλιση της κυβερνησιμότητας και τη διαμόρφωση ευρύτερων πολιτικών συναινέσεων».

Κατηγόρησε μάλιστα τον Α. Τσίπρα ότι αρνήθηκε τον διάλογο και τη συνεννόηση για άλλη μια φορά.

«Για το�� κ. Τσίπρα η απλή αναλογική ήταν μια μάχη πολιτικών και επικοινωνιακών εντυπώσεων και όχι ουσίας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνήθηκε κάθε συζήτηση, ελπίζοντας ότι θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός με το μπόνους των 50 εδρών», τόνισε.

Όσον αφορά στην κεντροαριστερά δήλωσε αισιόδοξη για την ενοποίησή της.

«Είναι μια προσπάθεια που δεν έχει να μοιράσει ρόλους αλλά ευθύνες. Δεν αφορά τις φιλοδοξίες των λίγων αλλά τα όνειρα των πολλών. Να ενώσουμε ξανά τις διάσπαρτες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και να δώσουμε το μήνυμα στην κοινωνία ότι η λεηλασία του χώρου τελείωσε. Ότι από εδώ και πέρα η παράταξη μόνο θα κερδίζει και δεν θα χάνει. Και μαζί της και η Ελλάδα. Αυτό είναι το μήνυμα και είναι τόσο δυνατό και αναγκαίο για τη χώρα και την παράταξη που οι προοδευτικοί πολίτες το έχουν κάνει δική τους υπόθεση», είπε.

Σε ερώτηση τέλος για τη συμμετοχή του Ποταμιού και του Σταύρου Θεοδωράκη, σημειώνει ότι η ίδια με την πρωτοβουλία αυτή «στοχεύει στη συνεννόηση, τη συνεργασία και την συμπόρευση και πως το ίδιο δηλώνει και ο κ. Θεοδωράκης».

«Παράλληλες πορείες δεν οδηγούν στον στόχο που έχουμε θέσει, δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιες επιλογές. Τέλος Αυγούστου γίνονται οι τελικές συζητήσεις και συνεννοήσεις χωρίς κανένα περιθώριο αναβολών και καθυστερήσεων», είπε και πρόσθεσε:

«Για εμάς είναι καθαρό. Όσοι θέλουν και μπορούν προχωράμε μαζί. Χωρίς αποκλεισμούς, επετηρίδες και προαπαιτούμενα. Με τελικό κριτή τη βά��η της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Για όλους και για όλα. Είναι ώρα ευθύνης και αποφάσεων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top