ΠΟΛΕΜΟΣ ανάμεσα σε Ποτάμι και Θεοχάρη: «Δημοκρατική ευθύνη και κλεμμένη έδρα δεν πάνε μαζί»

Τι απάντησε ο ανεξάρτητος βουλευτής

ΠΟΛΕΜΟΣ ανάμεσα σε Ποτάμι και Θεοχάρη: «Δημοκρατική ευθύνη και κλεμμένη έδρα δεν πάνε μαζί»

​Σκληρή κόντρα ανάμεσα στο Ποτάμι και τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Χάρη Θεοχάρη, ξέσπασε με αφορμή το νέο κόμμα που ανακοίνωσε ο βουλευτής, τη «Δημοκρατική Ευθύνη».

«Ο κ. Θεοχάρης όσο ήταν στο Ποτάμι έκανε όλες τις δυνατές προτάσεις. ''Να ενισχύσουμε τον Τσίπρα”, στην αρχή του ’15 όταν ο κ. Τσίπρας φαινόταν ανίκητος. “Να συνταχθούμε με το ΠΑΣΟΚ'', όταν το ΠΑΣΟΚ πήγε καλύτερα από το Ποτάμι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ''Να πάμε με την Ν.Δ'', όταν εκλέχθηκε αρχηγός της ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και τον Μάρτιο συμφώνησε με τον κ. Λεβέντη ότι ''αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι μια Οικουμενική''», αναφέρει ανακοίνωση του Ποταμιού και συνεχίζει:

«Τώρα έχοντας το δικό του προσωπικό κόμμα μπορεί να επιλέξει ότι θέλει χωρίς να είναι υποχρεωμένος να ρωτήσει κανέναν. Ας πάψει όμως να ξιφουλκεί εναντίον του Κινήματος που τον έβαλε στην πολιτική και τον εξέλεξε Βουλευτή και τον Σεπτέμβριο στις εκλογές που έγιναν με λίστα και όχι με σταυρό. Κι αν θέλει να ξεκινήσει την νέα του πολιτική καριέρα με μια πράξη ευθύνης να παραιτηθεί από την έδρα που κόντρα σε κάθε πολιτική ηθική κρατάει. ''Δημοκρατική ευθύνη'' και ''έδρα κλεμμένη'' δεν πάνε μαζί».

Η απάντηση του Χ. Θεοχάρη

Ο βουλευτής πάλι σήκωσε το γάντι που του πέταξε το Ποτάμι και μέσω κύκλων του απάντησε:

«Κατ' αρχάς ευχαριστούμε το Ποτάμι για τη διαφήμιση που μας κάνει μια μέρα πριν την εκδήλωση στο Ίδρυμα Κακογιάννης. Ο κ. Θεοχάρης όταν αποχώρησε, κατηγόρησε το Ποτάμι για διγλωσσία. Τι συνέβη στη Σεβαστουπόλεως; Στέρεψαν από φαντασία; Κατηγορούν τον Χάρη Θεοχάρη για αυτά που εκείνος πρώτος κατήγγειλε την ηγεσία του Ποταμιού»;

Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι αναρωτιούνται πώς ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε έως τον Φεβρουάριο του 2016 κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο έναν διπρόσωπο βουλευτή που δεν εξέφραζε την πολιτική του κινήματος, ενώ για την έδρα που διατηρεί ο Χάρης Θεοχάρης απαντούν:

«Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν συνέβη κάποια ανατροπή υπέρ του κ. Θεοχάρη. Τηρήθηκε απλώς η σειρά προτίμησης που είχαν δείξει οι ψηφοφόροι του Ιανουαρίου. Δεν άλλαξε εκλογική περιφέρεια μπροστά στο φόβο της μη εκλογής. Ψυχραιμία...και καλή τύχη»!

Λίγο αργότερα δε, ο Χάρης Θεοχάρης επανήλθε αυτή τη φορά με νέα προσωπική του δήλωση.

«Για να ξεκαθαρίζουμε μια και καλή τα πράγματα: Η διγλωσσία του Ποταμιού προέρχεται από τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη ανάλογα με το τι τον συμφέρει κάθε στιγμή. Ας μην ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους για τα εσωτερικά τους προβλήματα. Ας κοιτάξουν καλύτερα δίπλα τους».

Παρέπεμψε μάλιστα σε δήλωση του ίδιου του Σταύρου Θεοδωράκη στις 5 Ιανουαρίου 2015, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε πει:

«Ο βουλευτής είναι βουλευτής. Εκλέγεται (sic) και με βάση το Σύνταγμα, εκφράζει προσωπική άποψη για τα πράγματα. Αυτή η άποψη που διαχέεται τις τελευταίες ώρες και μάλιστα ως προοδευτική, ότι ο βουλευτής είναι όργανο του Θεοδωράκη ή του Τσίπρα ή του Σαμαρά και ψηφίζει αυτό που του λέει ο Τσίπρας ή ο Σαμαράς ή ο Θεοδωράκης, είναι βαθιά αντιδημοκρατική. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η πολιτική συμφωνία. Μόνο σε λατινοαμερικανικά κοινοβούλια και Σοβιετικά κοινοβούλια η έδρα ανήκει στο κόμμα. Αυτή είναι η δική μας άποψη, που είναι και η άποψη της δημοκρατικής Ευρώπης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top