Κουτσούμπας:Δεν υπάρχει χημεία με τον Τσίπρα-Ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τους «Παραιτηθείτε»

Συνέντευξη "στον ενικό" και στον Νίκο Χατζηνικολάου

Κουτσούμπας:Δεν υπάρχει χημεία με τον Τσίπρα-Ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τους «Παραιτηθείτε»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην εκπομπή του Star, «στον ενικό» και στον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Δευτέρας.

"Είπε πολλά ψέματα ο Τσίπρας"

Ο κ.Κουτσούμπας εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι είπε πολλά ψέματα στους Έλληνες.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο κλείσιμο της αξιολόγησης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι «τα μέτρα ματώνουν και πάλι τον ελληνικό λαό» και πρόσθεσε πως «O κ.Τσίπρας είπε πάρα πολλά ψέματα. Το μεγαλύτερο ψέμα του που είπε, είναι ότι μπορεί να αλλάξει τα πράγματα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γέμισε με ψεύτικες ελπίδες το λαό».

"Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι τραγωδία, ζούγκλα, βαρβαρότητα"

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν πως «το ΚΚΕ είναι απομεινάρι άλλης εποχής», ο κ.Κουτσούμπας είπε ότι «σήμερα επικρατεί μια ζούγκλα και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Τραγωδία, ζούγκλα και βαρβαρότητα... αυτό είναι το αποτέλεσμα! Το πιο τραγικό λάθος έγινε όταν με συνταγές του καπιταλισμού προσπαθούσαν να λύσουν προβλήματα του σοσιαλισμού. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι παρά τις δυσκολίες και τις κρίσεις το ΚΚΕ είναι ακόμη στη Βουλή και προχωράει».

"Λέμε ΟΧΙ στην ΕΕ"

Παράλληλα, τόνισε ότι «έχουμε καθαρή θέση για αποδέσμευση από την ΕΕ. Λέμε "ΟΧΙ" στην ΕΕ και προσπαθούμε να πείσουμε το λαό».

Σε άλλο σημείο ο κ.Κουτσούμπας τόνισε ότι «δεν υπήρχε ποτέ το δίλλημα μνημόνιο –αντιμνημόνιο».

"Έχει πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ - Λέει φούμαρα"

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «όχι μόνο έχει πάρει την θέση του ΠΑΣΟΚ, αλλά θέλει να εδραιωθεί ως η νέα σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα. Κάνει τη βρώμικη δουλειά που δεν μπορούσαν να κάνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Λέει φούμαρα ο ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν ήταν επί της ουσίας Αριστερά».

"Ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τους Παραιτηθείτε"

Σε άλλο σημείο είπε μάλιστα, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τους "Παραιτηθείτε". Αυτός τους έβγαλε στην δημοσιότητα», γιατί όπως εξήγησε «είναι εύκολος αντίπαλος». Το περιεχόμενο των μορφών πάλης είναι αυτό που μας ενδιαφέρει στο ΚΚΕ, εξήγησε.

"Δεν έχουμε χημεία με τον Τσίπρα"

Όταν ρωτήθηκε για την τελευταία δίωρη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ.Κουτσούμπας αφού ξεκαθάρισε πως δεν έχει χημεία με τον πρωθυπουργό, είπε πως ο τελευταίος τον είχε ενημερώσει για όλα τα θέματα και «εγώ του επανέλαβα τις θέσεις του ΚΚΕ». «Είναι θεσμικές οι σχέσεις μας με τον Αλέξη Τσίπρα», πρόσθεσε.

"Δεν ζητάμε εκλογές, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση"

Στο ερώτημα «αν πρέπει τώρα να γίνουν εκλογές», ο κ.Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «δεν έχουμε αντίρρηση για εκλογές, ωστόσο για να καλέσουμε εμείς το λαό σε εκλογές χρειάζεται εναλλακτική λύση και τώρα εναλλακτική δεν υπάρχει. Η ΝΔ δεν είναι λύση, ούτε να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λύση», εξηγώντας πως «ο ελληνικός λαός θα πρέπει να οργανωθεί -με την ενίσχυση των σωματείων και των συλλογικών δραστηριοτήτων- σε ένα κίνημα που θα έχει κατεύθυνση ενάντια σε αυτούς που έχουν εξουσία».

"Δεν συνεργαζόμαστε με Κωνσταντοπούλου και Λαφαζάνη"

Όταν τον ρώτησαν «αν το ΚΚΕ θα συνεργαστεί με την Ζωή Κωνσταντοπούλου (Πλεύση Ελευθερίας) ή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη (ΛΑΕ)», ο κ.Κουτσούμπας έβαλε τα γέλια! «Αυτά τα στελέχη έδειξαν δείγματα γραφής. Όταν έφυγαν από το ΚΚΕ έβαλαν πλάτη για να ενισχυθεί ο Συνασπισμός και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε, κατηγορώντας τον κ.Λαφαζάνη για «λάθος προτάσεις, αυταπάτες και ψέματα, όταν λέει "ναι" στην ΕΕ και "όχι" στο ευρώ».

«Η δημοκρατία πρέπει να ξεκινάει από τους χώρους δουλειάς»,υποστήριξε σε άλλο σημείο.

"ΝΑΙ στην απλή ανόθευτη αναλογική- ΟΧΙ στον αναπτυξιακό νόμο"

Είπε πως το κόμμα του είναι υπέρ της... ανόθευτης απλής αναλογικής, ενώ ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει τον αναπτυξιακό νόμο.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, είπε πως ο τρόπος εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι κύριο ζήτημα.

Χαρακτήρισε «αδικαιολόγητες» τις καθυστερήσεις στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις προκλήσεις της Τουρκίας.

"Λαγός ο Λεβέντης"

Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, για τον οποίο είπε πως «κάηκε νωρίς ως “λαγός” ο Λεβέντης».«Έχουμε πάψει να τον λέμε λαγό! Τον λέγαμε έτσι ... γιατί με το που βγήκε έκανε αντιλαϊκές προτάσεις! Και το ασφαλιστικό ο “λαγός” το είχε ανοίξει! Πλέον δεν κάνει προτάσεις, μιλά μόνο για οικουμενική», είπε για τον κύριο Λεβέντη ο γγ του ΚΚΕ.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top