Παπανδρέου: Τι ζούμε Θεέ μου… ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τσακώνονται ποιος είναι περισσότερο λαϊκιστής!

«Έπρεπε να έχουμε βγει από τα μνημόνια από το 2014» τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός

Παπανδρέου: Τι ζούμε Θεέ μου… ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τσακώνονται ποιος είναι περισσότερο λαϊκιστής!

Επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος τους χαρακτήρισε… «ό,τι να ‘ναι» και αναφώνησε… «τι ζούμε θεέ μου»!

«Τους κρίνω όπως τους κρίνει όλος ο κόσμος: “ό,τι να ‘ναι”. Ζήσαμε απίθανες καταστάσεις και πολύ φοβάμαι ότι δεν τα έχουμε δει όλα. Το τραγικότερο είναι ότι δεν αλλάζει και τίποτα, μόνο οι ρόλοι στον θίασο. Είναι να γελάει κανείς, και να γελάει πικρά, βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ να ομνύει πλέον υπέρ του προγράμματος και τη ΝΔ να ανεβαίνει πάλι σε αντιμνημονιακά κεραμίδια. Αυτοί οι δύο, που με τη στάση τους από το 2010 στοίχισαν στη χώρα άλλα δύο χειρότερα μνημόνια, τώρα τσακώνονται ποιος είναι ο πιο υπεύθυνος και λιγότερο λαϊκιστής. Τι ζούμε Θεέ μου… Αν μας είχαν στηρίξει στοιχειωδώς το 2010, όπως έγινε σε όλες τις χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα μετά από εμάς και βγήκαν πριν από εμάς, η Ελλάδα από το 2014 θα ήταν εκτός κρίσης και μνημονίων. Αλλά, όλοι και όλα για την καρέκλα: δεξιά είχαμε τα Ζάππεια, αριστερά τις αυταπάτες και στη μέση μια κυβέρνηση που πετροβολούσαν όλοι» είπε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Ο ίδιος, δηλώνει ότι δεν αισθάνεται δικαιωμένος αλλά «βαθύτατα προβληματισμένος και οργισμένος» και αναρωτιέται: «Γιατί να πληρώνουμε αυτό το τεράστιο κόστος σήμερα; Κανονικά η χώρα έπρεπε εδώ και δύο χρό��ια να είναι εκτός κρίσης και μνημονίων και ακόμα βολοδέρνουμε. Ρωτήστε τι έφταιξε τους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Τσίπρα. Γιατί ενώ μέσα σε δύο χρόνια, 2010-2011, κάναμε -η κυβέρνησή μου- το 90% της δημοσιονομικής προσαρμογής, τέσσερα χρόνια τώρα δεν κάνουν τα αυτονόητα».

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως πολλά θα άλλαζε αν θα πήγαινε τον χρόνο πίσω «όχι όμως τις βασικές επιλογές μου», ενώ παραδέχεται πως θα ήθελε πολύ να είχε γίνει το δημοψήφισμα.

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης είπε ότι μπορεί να επικρατήσει προσωρινά μια αίσθηση ανακούφισης αλλά «φοβάμαι ότι θα σπαταληθεί πολύ γρήγορα από την ύφεση που θα συνεχίσει να είναι παρούσα και θα δρα παραλυτικά στην πραγματική οικονομία, ανακυκλώνοντας παράλληλα την αυξανόμενη φτώχεια».

Μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ τόνισε πως όσες προσπάθειες και να γίνουν, «αν δεν υπάρχει σαφές πολιτικό πλαίσιο και αρχές, θα αποτυγχάνουν», ενώ για το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών τόνισε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων. Αν δεν ευοδωθούν, το Κίνημα θα κατέλθει μόνο του. Τώρα που διαλύθηκαν όλοι οι μύθοι, όσες και όσοι διψούν να μάθουν την αλήθεια για το τι έγινε και όσοι και όσες αναζητούν λύσεις για το από εδώ και μπρος, ας μας ακούσουν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top