Κατρούγκαλος και Θεσμοί στην σουίτα: Τα… ΟΧΙ και τα ΜΗ ακούστηκαν μέχρι έξω!

Διαφωνίες για τις συντάξεις, την προσωπική διαφορά και τις βελτιώσεις στο ασφαλιστικό!

Κατρούγκαλος και Θεσμοί στην σουίτα: Τα… ΟΧΙ και τα ΜΗ ακούστηκαν μέχρι έξω!

Θα κοπούν ή όχι οι συντάξεις; Αν ναι, θα τους "πάρει" όλους η μπάλα ή μόνο όσους παίρνουν συντάξεις άνω των 1500 ευρώ, όπως είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας; Τι συνέβη κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων του Γ.Κατρούγκαλου με το κουαρτέτο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας;

Τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας έδωσαν την Πέμπτη διαφορετικές εκδοχές για τις περικοπές που συζητούνται με την τρόικα, με τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο να διαβεβαιώνει πως δεν θα μπει "ψαλίδι" σε συντάξεις που φτάνουν μέχρι και τα 1.300 ευρώ, τον υφυπουργό Εργασίας Τ.Πετρόπουλο να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε συντάξεις που φτάνουν έως τα 1500 ευρώ και τον γγ του υπουργείου Εργασίας Α. Νεφελούδη να δηλώνει ότι οι δανειστές δεν ζήτησαν περικοπές στις κύριες συντάξεις!

Που διαφωνούν όμως υπουργoί και Θεσμoί;

-Πρώτο σημείο τριβής είναι το ύψος εθνικής σύνταξης: 384 ευρώ ή λιγότερα;

-Δεύτερο σημείο τριβής, είναι οι βελτιώσεις και οι εκπτώσεις που έδωσε η κυβέρνηση σε αγρότες και επιστήμονες. Η τρόικα διαφωνεί και ρωτάει πώς θα καλυφθεί το κενό 800 εκ. που δημιουργείται.

-Τρίτο σημείο τριβής, είναι ο επαναυπολογισμός των συντάξεων. Η τρόικα θέλει να εξαλειφθεί η προσωπική διαφορά πριν το 2018, δηλαδή, οι περικοπές των συντάξεων να γίνουν άμεσα.

Ξεχωριστό θέμα αποτέλεσαν οι επικουρικές συντάξεις. Στη διακεκαυμένη ζώνη μπαίνουν οι επικουρικές άνω των 170 ευρώ.

Ανεξαρτήτως πάντως του τι θα κοπεί, οι δανειστές θέλουν η κυβέρνηση να τηρήσει τη δέσμευση που υπέγραψε στο μνημόνιο για μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δισ ευρώ.

Οι συνταξιούχοι από την πλευρά τους βγήκαν την Πέμπτη στο δρόμο, διεκδικώντας να σταματήσουν οι μειώσεις στις συντάξεις τους.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

Σκληρό παζάρι με κουαρτέτο: Τα τρία σενάρια για τη… σφαγή σε εισφορές και συντάξεις

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Χατζηνικολάου: Οι δανειστές απαιτούν κατώτατη σύνταξη 180 ευρώ!

Κατρούγκαλος: Δεν τέθηκε θέμα μειώσεων στις κύριες συντάξεις- ΔΕΙΤΕ τι συζήτησε με τους Θεσμούς

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top