Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση

«Πέρασε» κατά πλειοψηφία - Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση

​Με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για «μεταρρυθμιστική τομή» στη δημόσια διοίκηση και την αντιπολίτευση να την κατηγορεί για «προσπάθεια ομηρίας των δημοσίων υπαλλήλων», ψηφίστηκε ε��ί της αρχής, στα άρθρα και τις τροπολογίες του, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το Εθνικό Μητρώο και την Αξιολόγηση.

Το νομοσχέδιο ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ., ενώ τα κόμματα της Αντιπολίτευσης το καταψήφισαν, με εξαίρεση ορισμένες διατάξεις του.

«Προσπαθούμε μέσα από αξιολόγηση, αντικειμενικότητα, διαφάνεια και αξιοπρέπεια να δημιουργήσουμε μια δεξαμενή ικανών στελεχών. Στόχος μας είναι να αξιοποιηθεί αυτός ο πλούτος που υπάρχει στη δημόσια διοίκηση. Εσείς τρέμετε γιατί θα δοθεί η δυνατότητα σε κάθε δημόσιο λειτουργό να αξιοποιηθεί μέσα από δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, απαντώντας στις επικρίσεις της Αντιπολίτευσης, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για «προσπάθεια δημιουργίας κομματικού στρατού».

Η συζήτηση στη Βουλή κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, με τους αρχηγούς των κομμάτων να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την ασφυκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο προσφυγικό, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της ��ημοκρατίας, πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., στις 7 Μαρτίου, κάτι που ζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

-Καταγγελία από Τσίπρα στη Βουλή: Η κυβέρνηση Σαμαρά αρνήθηκε και cd για την λίστα Μπόργιανς

- Δένδιας: Ο Τσίπρας είπε ψέματα για το έγγραφο της λίστας Μπόργιανς!

- ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζητά ο Μητσοτάκης

- Γεννηματά: Να συγκληθεί το συντομότερο το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

- Θεοδωράκης: Ποτ πουρί η ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό - ΝΑΙ στο συμβούλιο των αρχηγών

- Ζούγκλα η Βουλή με τους γορίλες του Λεβέντη - Αγριεμένος με τον Τσίπρα ο πρόεδρος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top