Νέα κόντρα κυβέρνησης–ΝΔ για το διπλωματικό θρίλερ με την πτήση του Τσίπρα

«Είστε ανίκανοι» λέει η Συγγρού-«Είστε ανεύθυνοι» απαντούν πηγές του Μαξίμου

Νέα κόντρα κυβέρνησης–ΝΔ για το διπλωματικό θρίλερ με την πτήση του Τσίπρα

​Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, με αφορμή το διπλωματικό θρίλερ Ελλάδας-Τουρκίας που εξελίχτηκε στο παρασκήνιο της πτήσης του Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν.

Όπως μετέδωσε το star.gr το πρωί της Δευτέρας, αν και η Αθήνα είχε καταθέσει αρχικά σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους βάσει του οποίου προβλεπόταν στάση για ανεφοδιασμό στη Ρόδο και στη συνέχεια πτήση προς το Ιράν μέσω των εναέριων χώρων Τουρκίας και Συρίας, το "βέτο" που άσκησαν οι Τούρκοι, ανάγκασε την ελληνική αποστολή- με τον κ.Τσίπρα -να ακολουθήσει ...νέο σχέδιο πτήσης για το Ιράν, με στάση στην Αίγυπτο.

ΝΔ: Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να προασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας

«Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μας γεμίζουν με εντονότατη ανησυχία. Εάν πράγματι ισχύουν, αποδεικνύουν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και προσωπικά ο πρωθυπουργός είναι ανίκανοι να προασπίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας. Ο κ.Τσίπρας υποχώρησε στην παράλογη και παράνομη απαίτηση της Τουρκίας, αλλάζοντας το αρχικό σχέδιο πτήσης. Επιπλέον, όμως, απέκρυψε το γεγονός αυτό και δεν προέβη σε δημόσια καταγγελία. Είναι εντυπωσιακή η αποσιώπηση και απόκρυψη της τουρκικής αυτής αυθαίρετης και προκλητικής συμπεριφοράς, επί θέματος που άπτεται κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ζητ��ύμε άμεση, επίσημη ενημέρωση από την Κυβέρνηση», δήλωσε ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κ.Γιάννης Κεφαλογιάννης, προκαλώντας την αντίδραση του Μαξίμου.

Μαξίμου: Ανεύθυνα παιχνίδια από τη ΝΔ - Η κυβέρνηση έκανε διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία

Πηγές του Μαξίμου κατηγόρησαν την Νέα Δημοκρατία για «ανεύθυνα παιχνίδια» στις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική της χώρας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού και επικίνδυνες μεγαλοστομίες στα ΜΜΕ

«Η Ελλάδα, δια της διπλωματικής οδού διαμαρτυρήθηκε εντονότατα στην Τουρκία για την άρνησή της να αποδεχτεί το σχέδιο πτήσης που της υποβλήθηκε, σχετικά με την μετάβαση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Ιράν. Στο σχετικό διάβημα διαμαρτυρίας υπογραμμίστηκε ότι αυτές οι αμφισβητήσεις είναι απολύτως απαράδεκτες και ανυπόστατες βάσει του Διεθνούς Δικαίου και των σχετικών συνθηκών» τόνισαν κυβερνητικές πηγές και πρόσθεσαν «Παράλληλα κατέστη σαφές στην Τουρκία, ότι δεν επρόκειτο να υποβληθεί νέο σχέδιο πτήσης, που να μην περιλαμβάνει την Ρόδο. Αντ’ αυτού, και προκειμένου να πραγματοποιηθεί το ταξίδι στου Ιράν, επελέγη νέο σχέδιο πτήσης, που παρέκαμπτε τελείως την Τουρκία. Το νέο σχέδιο πτήσης μπορούσε να εκτελεστεί μόνο με ανεφοδιασμό του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο».

Τέλος, κυβερνητικές πηγές κάλεσαν τη ΝΔ «να ζητά ενημέρωση για τα θέματα αυτά, πριν εκδώσει ανακοινώσεις, βασισμένες σε τίτλους ιστοσελίδων»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top