Ένας… άλλος Βαρουφάκης- Γιατί αναφέρθηκε στον Θεό και τους Αγγέλους ο πρώην υπουργός-ΒΙΝΤΕΟ

Συνέντευξη στο Bloomberg - Νέα πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε μια συνέντευξη με … θρησκευτικό περιεχόμενο.

«Ούτε ο Θεός και οι άγγελοί του δεν μπορούν να σώσουν την Ελλάδα με την συγκεκριμένη συμφωνία, που αναγκάστηκε να υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην τηλεόραση του Bloomberg,

Όπως είπε ο κ.Βαρουφάκης «ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε τι έπρεπε να γίνει, αλλά τελικώς παραδόθηκε άνευ όρων σε μία σειρά πολιτικών που γνώριζε ότι θα αποτύχουν. Είπε "ναι" σε μία σειρά πολιτικών που δεν μπορούν να έχουν αποτέλεσμα, και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι».

Σύμφωνα με τον κ.Βαρουφάκη «δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση, συνεχίζοντας τις μειώσεις και τις περικοπές».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να σταθεροποιηθεί, με δεδομένη τη συνεχιζόμενη λιτότητα, ενώ υποστήριξε ότι ουσιαστικά οι δύο μεγάλες δυνάμεις της Ευρωζώνης -Γαλλία και Γερμανία- δεν ��χουν αποφασίσει ποιο είναι το καλύτερο για την οικονομία της ζώνης του ευρώ.

Στο ερώτημα «εάν μετανιώνει για τον τρόπο διαπραγμάτευσης κατά τη διάρκεια που ήταν υπουργός», αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του κ.Βαρουφάκη, ο οποίος είπε «Σαφώς και υπάρχουν πράγματα για τα οποία μετανιώνω. Άλλωστε... αποτύχαμε».

Ο κ.Βαρουφάκης ανέλυσε επίσης τους λόγους για τους οποίους τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται υπό κατάρρευση. «Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν δεχθεί ένα διπλό χτύπημα. Πρώτον από την κρίση, η οποία οδήγησε σε εκτίναξη της ανεργίας και ως εκ τούτου σε κάθετη μείωση των εισφορών και δεύτερον από το PSI (κούρεμα), το οποίο “αφαίρεσε” σημαντικό μερίδιο των περιουσιακών τους στοιχείων», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top