Επίθεση ΚΚΕ σε κυβέρνηση για το «camp» μεταναστών: Να πάρει επιδότηση υποκρισίας

«Σταθμός καταναγκαστικής συγκέντρωσης 50.000 εγκλωβισμένων προσφύγων η Ελλάδα»

Επίθεση ΚΚΕ σε κυβέρνηση για το «camp» μεταναστών: Να πάρει επιδότηση υποκρισίας

«Επιδότηση υποκρισίας» ζητά για την κυβέρνηση το ΚΚΕ, το οποίο σε ανακοίνωση του για τη μίνι Σύνοδο για το προσφυγικό επισημαίνει ότι «ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που, όχι μόνο, ψήφισε επώδυνες και επικίνδυνες για τους πρόσφυγες και τον ελληνικό λαό αποφάσεις, αλλά ισχυρίζεται κιόλας ότι δήθεν τις απέτρεψε».

Όπως τονίζει ο Περισσός, «με επιδότηση ΟΗΕ και ΕΕ» η Ελλάδα μετατρέπεται «σε χώρα λειτουργίας τεράστιων καταυλισμών και σε σταθμό καταναγκαστικής συγκ��ντρωσης 50.000 -για αρχή- εγκλωβισμένων προσφύγων».

Συνεχίζοντας, το ΚΚΕ επισημαίνει πως ο ελληνικός λαός έχει σταθεί αλληλέγγυος στο προσφυγικό δράμα και πρέπει «να αντιδράσει μαζικά και αποφασιστικά σ’ αυτές τις επικίνδυνες και αντιδραστικές αποφάσεις και να μην εξοικειωθεί με τα καθημερινά δελτία των νεκρών παιδιών κι ενηλίκων στο Αιγαίο».

Τέλος, το Κομμουνιστικό Κόμμα ζητά τη γενναία ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού που σχετίζεται με τη διάσωση, τη δημιουργία αξιοπρεπών και υγιεινών, προσωρινών χώρων υποδοχής καταγραφής και φιλοξενίας, με ευθύνη των ελληνικών αρχών και την κατάργηση της Frontex.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top