Αντιδράσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατά Τσίπρα

Για την ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατά Τσίπρα

Την αντίδραση της ΝΔ αλλά και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προκάλεσε το περιεχόμενο της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προκλητικές» χαρακτηρίζει τις αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή η ΝΔ. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «αποτελούν, τουλάχιστον, πρόκληση για τους Έλληνες οι αναφορές του κ. Τσίπρα σε αδικίες, νεοφιλελεύθερα δόγματα και λιτότητα, όταν ο ίδιος, τη στιγμή αυτή, ετοιμάζει νομοσχέδιο με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά.

Η ΝΔ προσθέτει ότι «προκαλεί ταυτόχρονα δέος η αναφορά του σε "συνολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος", καθώς ήδη οι υπουργοί του προεξοφλούν μεγάλες οριζόντιες περικοπές συντάξεων. Εκείνο που φέρνει, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου ��ίναι επιπλέον φόροι, δραματικές περικοπές σε συντάξεις, συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος» υποστηρίζει η NΔ.

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Εξορκίζουν την εξάρτηση αυτοί που παραδόθηκαν άνευ όρων στο χειρότερο μνημόνιο και συμφώνησαν με την πιο σκληρή επιτροπεία. Μιλούν δήθεν για ανάπτυξη αυτοί που μας επιστρέφουν στην ύφεση, που διογκώνουν την ανεργία.

Μιλούν δήθεν για κοινωνική πολιτική, την ώρα που μεθοδεύουν με το ΔΝΤ την περικοπή των συντάξεων, την ώρα που έρχεται η φόρο-καταιγίδα.Μιλούν δήθεν για ευαισθησία αυτοί που ξεκινούν τις κατασχέσεις από μισθούς και συντάξεις. Που εγκατέλειψαν τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους.

Μιλούν για 'κόμμα εκτός κράτους', ακριβώς την ώρα που κάνουν έφοδο 'κατάληψης' της κρατικής εξουσίας. Μιλούν για αριστερά, την ώρα που συνεργάζονται με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ. Τα λόγια όμως πετούν και φεύγουν. Οι πράξεις που θίγουν τον πολίτη μένουν. Και η ώρα της αποκάλυψης έρχεται...».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top