ΟΡΓΗ στην Κουμουνδούρου για τις δηλώσεις Μεϊμαράκη περί ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής

"Η ΝΔ φέρει ακέραια την ευθύνη για την άνοδο του ναζισμού στην Ελλάδα"

ΟΡΓΗ στην Κουμουνδούρου για τις δηλώσεις Μεϊμαράκη περί ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής

​Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Mega και η αναφορά του μεταξύ άλλων ότι «Είναι ατόπημά του Τσίπρα να θεωρήσει εκ των προτέρων, ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι τρίτο κόμμα».

Η Κουμουνδούρου κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι επανήλθε στη ρητορική των «δύο άκρων», συμψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων, πως «σκεφτείτε ...σε τι απόγνωση έφτασαν οι πολίτες για να ψηφίσουν αυτό το μόρφωμα που λέγεται Χρυσή Αυγή και για να δώσουν τόσο μεγάλο ποσοστό στον ΣΥΡΙΖΑ. Το πολιτικό σύστημα δεν είχε καταλάβει τι τιμωρία ήθελε ο κόσμος να δώσει και γι αυτό οφείλει να ζητήσει μια συγγνώμη», ο ΣΥΡΙΖΑ χρέωσε στον κ.Μεϊμαράκη ότι καταφεύγει σε επικίνδυνα παιχνίδια, που πλήττουν ευθέως τη δημοκρατία και στρώνουν τον δρόμο για τον νεοναζισμό.

Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, οι δηλώσεις αυτές «ενόψει και της μαύρης επετείου από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χ.Α., προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών, εξισώνουν τους θύτες με τα θύματα και στρώνουν το έδαφος ��ια την ενίσχυση του φασισμού και του ρατσισμού».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «η Νέα Δημοκρατία φέρει ακέραια την ευθύνη για την άνοδο του ναζισμού στη χώρα καθώς, με την καταστροφική πολιτική που άσκησε, άνοιξε τον δρόμο στους φασιστές της ΧΑ, δρόμο ακίνδυνο για το σύστημα, αλλά άκρως επικίνδυνο για την κοινωνία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top