«Καρφάρες» Βαρουφάκη για Λαφαζάνη:“Έχει στόχο την δραχμή. Δεν μπορώ να τον ακολουθήσω”

Δεν πάει στην ΛΑΕ ο πρώην ΥΠΟΙΚ. Το δήλωσε στο revue-ballast

​Σαφείς αποστάσεις από την Λαϊκή Ενότητα κρατά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, εκφράζοντας παράλληλα την διαφωνία του με τη γραμμή του κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σε νέα συνέντευξη του σε ξένο μέσο και συγκεκριμένα στο γαλλικό ηλεκτρονικό περιοδικό revue-ballast, ο κ.Βαρουφάκης εξήγησε μεταξύ άλλων και τους λόγους για τους οποίους δεν συντάσσεται με τη Λαϊκή Ενότητα.

«H Zωή Κωνσταντοπούλου και εσείς είστε ακόμα πιστοί σε ��ια ρητορική κατά της λιτότητας. Πιστεύετε ότι η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και οι εκλογές θα αποτελέσουν την ευκαιρία να δούμε ένα νέο πολιτικό εγχείρημα στην αριστερά, πιο ριζοσπαστικό, στο οποίο θα εμπλακείτε;», ρώτησε ο δημοσιογράφος τον κ.Βαρουφάκη, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να «καρφώνει» με το γάντι τους Λαφαζανικούς, λέγοντας: Το ελπίζω. Και ελπίζω ότι αυτό θα υπερβεί κατά πολύ τη Λαϊκή Ενότητα του ...φίλου μου Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Ζωή Κωνσταντοπούλου και εμένα. Προς το παρόν δεν νομίζω ότι αυτές οι εκλογές θα μπορούσαν να επιφέρουν μια πλειοψηφία υπέρ μιας σημαντικής πολιτικής αλλαγής, και αυτό μου προκαλεί μεγάλη θλίψη. Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της Λαϊκής Ενότητας. Ωστόσο, δεν συμφωνώ πάντα με την γραμμή της. Έχουμ�� πολλά κοινά, τις ανησυχίες μας, τις πρακτικές μας, τις ιδέες και ιδεολογίες μας, όμως θεωρώ ότι έχουν μια τάση για ...απομονωτισμό, μια τάση να καταστήσουν τη δραχμή στόχο, αντί για ένα μέσο. Επιπλέον, τους... λείπει αυτό που είναι κρίσιμο κατά τη γνώμη μου: αυτή η βαθιά ανάγκη, αυτή η αίσθηση, αυτό το συναίσθημα, αυτή η πολιτική αναγκαιότητα ότι πρέπει να είμαστε ενσωματωμένοι και ενωμένοι με την υπόλοιπη Ευρώπη ... αυτή είναι αίσθησή μου. Για το λόγο αυτό, δεν... νομίζω ότι μπορώ να τους ακολουθήσω».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top