Ελληνογερμανική μάχη για το ποσό της δόσης αναμένεται πλέον στο Eurogroup!

20-30 δισ. ευρώ θέλει η Αθήνα , κάτω από 20 δισ. θέλει το Βερολίνο

Ελληνογερμανική μάχη για το ποσό της δόσης αναμένεται πλέον στο Eurogroup!
Ελληνογερμανική μάχη για το ποσό της δόσης αναμένεται πλέον στο Eurogroup!

Μέχρι σήμερα το απόγευμα υπήρχαν στο τραπέζι του Βερολίνου δύο χρονοδιαγράμματα για κάθε ενδεχόμενο σχετικά με την Ελλάδα, όπως ανέφερε ο Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star: Ένα για το δάνειο – «γέφυρα» και ένα για το τρίτο μνημόνιο.

Ο Ντάισελμπλουμ έδωσε τελικά τη λύση το απόγευμα συγκαλώντας Eurogroup για την Παρασκευή το απόγευμα. Ο κ. Τσίπρας εχει κάνει «λόμπινγκ» για να πάρει από το Eurogroup αυτό πάνω από 25 δισ. ευρώ, ίσως και 30 δισ. ευρώ, για να δοθούν χρήματα στις τράπεζες , τα καθυστερούμενα στους προμηθευτές και να καλύψει η Αθήνα το πρώτο δάνειο γέφυρα και τα 3,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ.

Αλλά η Γερμανία θέλει να είναι τα χρήματα πολύ λιγότερα, κάτω από 20 δισ. ευρώ, με τα 10 δισ. ευρώ των τραπεζών κλειδωμένα σε ειδικό λογαριασμό για να μην μπορούν να «πειραχθούν για άλλο σκοπό».

Η γερμανική κυβέρνηση πήρε χθες στις 9.30 το βράδυ το νέο μνημόνιο και ο κ Σόιμπλε το φυλλομέτρησε σήμερα στο εξοχικό του.Ενα σημείωμα στα αγγλικά των υπηρεσιών του που διέρρευσε στην "Μπίλντ" λέει ότι η συμφωνία των Αθηνών δεν είναι επαρκής σε τρία σημεία: Δεν έχει συγκροτηθεί ο φορέας για τις αποκρατικοποιήσεις παρά μόνο μία task force, δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του χρέους με τα πρωτογενή πλεονάσματα και δεν γίνεται σαφές με ποιό τρόπο θα συνεχίσει να συμμετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top