"Τρόικα η επιστροφή" (��τα υπουργεία): Το "σίριαλ" που τρέμει η κυβέρνηση!

Ψάχνει ξενοδοχείο για να μην γίνονται οι συναντήσεις στο ΥΠΟΙΚ

"Τρόικα η επιστροφή" (στα υπουργεία): Το "σίριαλ" που τρέμει η κυβέρνηση!
Τρόπους για να μην επισκεφθεί η τρόικα, η οποία επιστρέφει στην Αθήνα, το υπουργείο Οικονομικών, αναζητά η Κυβέρνηση!

Αυτό τουλάχιστον εκμυστηρεύθηκαν στους δημοσιογράφους κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, στο περιθώριο της τελετής παράδοσης-παραλαβής. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες το ίδιο ισχύει και για όλα τα υπουργεία, με την κυβέρνηση να επιθυμεί οι συναντήσεις με την τρόικα να διεξάγονται σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας!

Ο λόγος είναι προφανής, καθώς η Κυβέρνηση είχε αναγάγει σε κυρίαρχη προτεραιότητά της την διακοπή των συζητήσεων με τα στελέχη της τρόικας, τα οποία θεωρούσε «υπαλλήλους χωρίς πολιτική νομιμοποίηση» .

Γνωστό είναι επίσης το επεισόδιο Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ, τις πρώτες ημέρες από την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (και το ειρωνικό “just killed the troika” που φέρεται να ειπώθηκε από τον επικεφαλής του Eurogroup στην επεισοδιακή σχεδόν συνάντηση με τον τότε ΥΠΟΙΚ).


Τα πρώτα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας επιστρέφουν εντός της ημέρας, ενώ βάσει της συμφωνίας μπορούν να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία όλων των υπουργείων.

Τα περισσότερα στελέχη πάντως της τρόικας έχουν ήδη αλλάξει, οπότε αναμένονται κατά μεγάλο μέρος διαφορετικά πρόσωπα από αυτά που είχαμε συνηθίσει επί χρόνια.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top