Έκκληση υπέρ του «Ναι» από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

«Την Κυριακή, οι πολίτες παίρνουν στα χέρια τους το μέλλον της πατρίδας»

Έκκληση υπέρ του «Ναι» στην Ευρώπη έκανε με δήλωσή του ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

"Μπροστά στην πρόκληση μιας καθοριστικής για το μέλλον ��ας κάλπης, απευθύνομαι σε όλους τους συμπατριώτες μου με το χέρι στην καρδιά και με επίγνωση της μεγάλης ευθύνης όλων μας" τόνισε κ. Αβραμόπουλος.

Ο Έλληνας Eπίτροπος πρόσθεσε: «Οι περιστάσεις και οι στιγμές είναι κρίσιμες. Καλούμαστε να επιλέξουμε με γνώμονα την προοπτική της χώρας μας μέσα σ' ένα περιβάλλον ασφάλειας, που θα διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα και θα ανοίγει δρόμους ευημερίας και προόδου για τον λαό και το έθνος. Και αυτό μπορεί να γίνει, μόνο μέσα στην Ευρώπη. Σε μία ενωμένη Ευρώπη, που δεν αποτελεί ένα απλό ιδεολόγημα αλλά μια ζώσα πραγματικότητα, ένα μοναδικό επίτευγμα λαών που επέλεξαν, παρά το βαρύ ιστορικό παρελθόν που τους χώριζε, να συνυπάρξουν δημιουργικά σε ένα πλαίσιο κοινών αρχών και αξιών, θεμελιωμένων στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία...».

«Μέσα σε αυτή την Ευρώπη, η συμμετοχή της Ελλάδας αποτελεί σταθερή, διαχρονική εγγύηση προόδου . Στην πορεία των τελευταίων χρόνων υπήρξαν ολιγωρίες και αστοχίες. Δημιουργήθηκαν παρανοήσεις και σκιές. Έγιναν πολλά λάθη, τα οποία σήμερα καλούμαστε να διορθώσουμε από κοινού. Να διδαχθούμε από αυτά και, πρωτίστως, να μην επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω, σε σκο��εινά χρόνια, σε εποχές διχασμού που τόσο οδυνηρά βίωσαν προηγούμενες γενιές. Η Ελλάδα μας ζει τούτες τις ώρες κάτω από ασφυκτική πίεση. Οι συμπατριώτες μας υφίστανται μια αγωνιώδη καθημερινότητα. Βιώνουν καταστάσεις που δοκιμάζουν τις ανοχές και αντοχές τους. Δεν είναι, ωστόσο, ώρα του καταμερισμού ευθυνών ή των εύκολων αλληλοκαταγγελιών. Είναι ώρα ευθύνης, και ενότητας» επισήμανε επίσης.

Κάλεσε επίσης την πολιτική ηγεσία του τόπου συνολικά «να υποστείλει τις κομματικές σημαίες και να απευθυνθεί με νηφαλιότητα και ειλικρίνεια στους Έλληνες πολίτες»

«Αυτή την Κυριακή, οι πολίτες παίρνουν στα χέρια τους το μέλλον της πατρίδας. Από την απόφαση, την επιλογή τους θα εξαρτηθεί η πολιτική σταθερότητα, η κοινωνική συνοχή, η εθνική μας ασφάλεια» τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος. «Ναι, είμαστε αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι. Ναι, θέλουμε η Ελλάδα να ξαναγίνει αξιόπιστη και σεβαστή μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Την Κυριακή, με τον νου και την καρδιά, επικυρώνουμε την ιστορική, πριν από μισό αιώνα, απόφαση να ενταχθούμε στην κοινοπραξία των ευρωπαϊκών λαών. Επιβεβαιώνουμε το κοινό μας μέλλον. Δίνουμε ελπίδα και προοπτική στις νεότερες γενιές. Αποφασίζουμε, σαν να βαραίνει πάνω μας η αυστηρή κρίση της Ιστορίας» κατέληξε ο Έλληνας Επίτροπος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top